Uzmanlar aynı anda tüketildiğinde zehirleyebilecek besinler konusunda uyarıyor
Uzmanlar aynı anda tüketildiğinde zehirleyebilecek besinler konusunda uyarıyor
Besinlerin doğru şekilde bir araya getirilmesi, sağlığımız açısından büyük önem taşıyor. Uzmanlar, bazı yiyeceklerin birlikte tüketilmesinin sindirim problemlerinin yanı sıra zehirlenmelere de yol açabileceği konusunda uyarıyor. Peki, hangi besinler aynı anda tüketildiğinde tehlike yaratabilir?
Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 12:20
Kaynak:
İGF Haber
BURSA (İGFA) - Uzman diyetisyenler, lezzet açısından hoşumuza gitse de bazı gıdaları bir arada tüketmemek gerektiği konusunda uyarıyor.
Diyetisyenler, turp çeşitlerinin muz, kuru üzüm ve süt ile birlikte tüketilmemesi gerektiğini belirtiyor. Süt, muz, kiraz ve vişnenin; kavun ve karpuz, ekşi meyveler, mayalı ekmekler, balık, et ve yoğurtla birlikte tüketilmemesi gerektiğinin altını çizen diyetisyenler, kavun ve karpuzun tek başına tüketilmesi gereken meyveler olduğunu belirtiyor. Özellikle süt ürünlerinin kızarmış yiyecekler, tahıllar ve nişastaların, kavun ve karpuz ile birlikte tüketilmemesi gerektiğine dikkat çeken uzmanlar; yumurta, meyveler, özellikle de kavunun, baklagiller, peynir, balık, süt, et ve yoğurt ile birlikte tüketilmemesi gerektiği konusunda da uyarılarda bulunuyor.
Uzmanlar, bu yiyeceklerin tüketimine dikkat edilmezse gıda zehirlenmesine neden olabileceğini dile getiriyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Uzmanlar aynı anda tüketildiğinde zehirleyebilecek besinler konusunda uyarıyor
Besinlerin doğru şekilde bir araya getirilmesi, sağlığımız açısından büyük önem taşıyor. Uzmanlar, bazı yiyeceklerin birlikte tüketilmesinin sindirim problemlerinin yanı sıra zehirlenmelere de yol açabileceği konusunda uyarıyor. Peki, hangi besinler aynı anda tüketildiğinde tehlike yaratabilir?
BURSA (İGFA) - Uzman diyetisyenler, lezzet açısından hoşumuza gitse de bazı gıdaları bir arada tüketmemek gerektiği konusunda uyarıyor.
Diyetisyenler, turp çeşitlerinin muz, kuru üzüm ve süt ile birlikte tüketilmemesi gerektiğini belirtiyor. Süt, muz, kiraz ve vişnenin; kavun ve karpuz, ekşi meyveler, mayalı ekmekler, balık, et ve yoğurtla birlikte tüketilmemesi gerektiğinin altını çizen diyetisyenler, kavun ve karpuzun tek başına tüketilmesi gereken meyveler olduğunu belirtiyor. Özellikle süt ürünlerinin kızarmış yiyecekler, tahıllar ve nişastaların, kavun ve karpuz ile birlikte tüketilmemesi gerektiğine dikkat çeken uzmanlar; yumurta, meyveler, özellikle de kavunun, baklagiller, peynir, balık, süt, et ve yoğurt ile birlikte tüketilmemesi gerektiği konusunda da uyarılarda bulunuyor.
Uzmanlar, bu yiyeceklerin tüketimine dikkat edilmezse gıda zehirlenmesine neden olabileceğini dile getiriyor.
Kaynak: İGF Haber
Son Haberler
Başkent'te Cumhurbaşkanı Erdoğan Bahçeli'yi ziyaret etti
Minik ellerden can dostları için büyük iş
Rotary “Kariyer Sohbetleri” ile gençleri geleceğe hazırlıyor
Bursa’da her 100 metrede bir kurulan SMA’lı bebek standları göze çarpıyor
Metroda kavga paniğe neden oldu!
İnegöl'de hayvanları koruma gününe renkli kutlama
Elmasbahçeler Mahallesi acil kentsel dönüşüm bekliyor
Bakan Şimşek: İstikrarı kararlılık sürdürüyoruz
Bursa Gemlik'e iki tır parkı
Asgari ücretle çalışan biriyle evlenir miydiniz?
Osmangazi Belediyesi’nden oda müziği konseri
Survivor 2025 yarışmacısı belli oldu!
Manisa Büyükşehir Belediyesi kente enerji katacak
Erken uyarı halkın kullanımına açılacak... Hayat kurtaran haberci
Osmangazi’de sanat dolu film günleri