Haziran ayı ile birlikte yaz sıcakları kendini iyice gösterdi. Sıcaklık rekorlarının kırıldığı bu günlerde sağlığımızı korumak adına beslenmemize dikkat etmeliyiz. Peki, sıcak havalarda neler tüketilmeli? Nelerden uzak durulmalı? İşte cevabı…
Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 15:20
Kaynak:
İGF Haber
ZÜBEYDE ÖZLÜ/HERKES DUYSUN
BURSA (İGFA) - Sıcak havalarda doğru beslenmenin oldukça önemli olduğunu vurgulayan Diyetisyen Miray Yağmur, yaz aylarında nasıl beslenilmesi gerektiği hakkından Herkes Duysun’a açıklamalarda bulundu.
Sıcak havalarda doğru beslenmek, vücudun sıvı dengesini korumak ve serin kalmak için büyük önem taşıdığını söyleyen Diyetisyen Miray Yağmur, “İlk olarak, yeterli miktarda su içmek hayati önem taşır; günde en az 8-10 bardak su içmek, terleme yoluyla kaybedilen sıvıyı geri kazanmanıza yardımcı olur. Hafif ve serinletici yiyecekler tercih edilmelidir. Salatalar, soğuk çorbalar, yoğurt, taze meyve ve sebzeler hem serinletici hem de besleyicidir. Dengeli öğünler tüketmek, özellikle hafif protein kaynaklarına yönelmek de önemlidir.” dedi.
YAĞLI YİYECEKLER VE KIZARTMALARDAN UZAK DURUN!
Yağlı ve kızartmalardan uzak durulması gerektiğinin altını çizen Dyt. Yağmur, “Yağlı ve kızartılmış yiyeceklerden kaçınarak, ızgara veya buğulama yöntemleriyle pişirilmiş hafif yiyecekler tercih edilmelidir. Gün boyunca sık sık ve küçük porsiyonlar halinde yemek yemek, sindirimi kolaylaştırır ve enerji seviyesini dengede tutar. Taze meyve ve sebzeler, vitamin, mineral ve antioksidan açısından zengindir ve yaz aylarında sağlıklı kalmanıza yardımcı olur.” ifadelerini kullandı.
“ŞEKERLİ İÇECEKLER VE ALKOL TÜKETMEYİN”
Dyt. Yağmur, yazın en çok ihtiyaç duyulanların ise sıvı içecekler olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Şekerli ve gazlı içecekler yerine, taze meyve suları, bitki çayları ve ayran gibi doğal içecekler tercih edilmelidir. Alkol tüketimi dehidrasyona neden olabileceğinden, sıcak havalarda alkol alımını sınırlamak veya tamamen kaçınmak gereklidir. Yoğurt ve ayran gibi probiyotik içeriği yüksek süt ürünleri, hem sindirimi destekler hem de serinletici etkisi vardır. Bu beslenme önerileri, sıcak havalarda vücudunuzu serin tutmanıza ve genel sağlığınızı korumanıza yardımcı olacaktır.”
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Marmara TV
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Sıcak havalarda bu yemeklerden uzak durun
Haziran ayı ile birlikte yaz sıcakları kendini iyice gösterdi. Sıcaklık rekorlarının kırıldığı bu günlerde sağlığımızı korumak adına beslenmemize dikkat etmeliyiz. Peki, sıcak havalarda neler tüketilmeli? Nelerden uzak durulmalı? İşte cevabı…
ZÜBEYDE ÖZLÜ/HERKES DUYSUN
BURSA (İGFA) - Sıcak havalarda doğru beslenmenin oldukça önemli olduğunu vurgulayan Diyetisyen Miray Yağmur, yaz aylarında nasıl beslenilmesi gerektiği hakkından Herkes Duysun’a açıklamalarda bulundu.
Sıcak havalarda doğru beslenmek, vücudun sıvı dengesini korumak ve serin kalmak için büyük önem taşıdığını söyleyen Diyetisyen Miray Yağmur, “İlk olarak, yeterli miktarda su içmek hayati önem taşır; günde en az 8-10 bardak su içmek, terleme yoluyla kaybedilen sıvıyı geri kazanmanıza yardımcı olur. Hafif ve serinletici yiyecekler tercih edilmelidir. Salatalar, soğuk çorbalar, yoğurt, taze meyve ve sebzeler hem serinletici hem de besleyicidir. Dengeli öğünler tüketmek, özellikle hafif protein kaynaklarına yönelmek de önemlidir.” dedi.
YAĞLI YİYECEKLER VE KIZARTMALARDAN UZAK DURUN!
Yağlı ve kızartmalardan uzak durulması gerektiğinin altını çizen Dyt. Yağmur, “Yağlı ve kızartılmış yiyeceklerden kaçınarak, ızgara veya buğulama yöntemleriyle pişirilmiş hafif yiyecekler tercih edilmelidir. Gün boyunca sık sık ve küçük porsiyonlar halinde yemek yemek, sindirimi kolaylaştırır ve enerji seviyesini dengede tutar. Taze meyve ve sebzeler, vitamin, mineral ve antioksidan açısından zengindir ve yaz aylarında sağlıklı kalmanıza yardımcı olur.” ifadelerini kullandı.
“ŞEKERLİ İÇECEKLER VE ALKOL TÜKETMEYİN”
Dyt. Yağmur, yazın en çok ihtiyaç duyulanların ise sıvı içecekler olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Şekerli ve gazlı içecekler yerine, taze meyve suları, bitki çayları ve ayran gibi doğal içecekler tercih edilmelidir. Alkol tüketimi dehidrasyona neden olabileceğinden, sıcak havalarda alkol alımını sınırlamak veya tamamen kaçınmak gereklidir. Yoğurt ve ayran gibi probiyotik içeriği yüksek süt ürünleri, hem sindirimi destekler hem de serinletici etkisi vardır. Bu beslenme önerileri, sıcak havalarda vücudunuzu serin tutmanıza ve genel sağlığınızı korumanıza yardımcı olacaktır.”
Kaynak: İGF Haber
Son Haberler
Fahrettin Altun görevden alındı, yeni İletişim Başkanı Burhanettin Duran!
Erdoğan'dan terör ve iklim vurgusu
HAK-İŞ’ten 81 ilde tek yürek oluyor
Bursa Nilüfer’de aşure bereketi
Yusuf Alemdar Karasu’ya gidip bizzat yerinde inceledi
Topyekûn yerel kalkınma hamlesi
Bursa Gemlik’te afetlere önceden hazırlık
MST Akademi ilk mezunlarını verdi... Sektöre nitelikli genç güç
Adıyaman Kahta’da geniş çaplı denetim
Ordu’nun unutulmuş değerleri burada gün yüzüne çıkıyor
Antalya Beğiş’te tarım arıtma suyuyla yeşerdi
Ordu'da OSKEM’le sahiller güvende
Antalya Kepez'e 92 Milyon TL’lik yağmur suyu yatırımı
Muğla'da Başkan Aras'tan huzurevi yenileme denetimi
Bursa Büyükşehir'den gastronomi hamlesi