Şeker hastalığı çağımızın hastalığı olarak dünya genelinde milyonlarca insanı etkiliyor. Hastalık, vücut üzerinde bıraktığı tahrip edici etki nedeniyle farklı rahatsızlıklara sebebiyet verebiliyor. Şeker hastalığına iyi gelecek gıdaları ve doğru beslenme yöntemlerini sizler için inceledik.
Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 17:09
Kaynak:
İGF Haber
Oğuzhan Osman BİLGİN / HERKES DUYSUN
BURSA (İGFA) - Diyabet yani şeker hastalığı olan insanların doğru ve dengeli beslenmelerinin yanında fiziksel aktiviteye de önem vermeleri gerekiyor.
Doğru beslenmenin yanına fiziksel aktivite de eklendiğinde sağlıklı kan basınç oranına sahip olmak mümkün.
Uzun süreli aç kalma, aralıklı oruç gibi yöntemler şeker hastası olanlar için risk oluşturabilir. Bu nedenle öğünlere dikkat ederek beslenmek şeker hastaları için organlara gelecek zararın önüne geçmiş olacaktır.
ŞEKER HASTALARININ UZAK DURMASI GEREKEN BESİNLER
Kan şekerini bozan tereyağı, iç yağ, kuyruk yağı, salam, sosis, sakatat, yağlı besinler ve kızartmalar şeker hastaları tarafından tüketilmemelidir. Paketli ve işlenmiş gıdalar sağlıklı bir insana da zarar verebileceği gibi şeker hastalarında çok daha ciddi zarara yol açmaktadır.
Tatlı, pasta, kek, börek gibi içerisinde basit şeker bulunan gıdalar tüketilmemeli ve tuzdan uzak durulmalıdır.
ŞEKER HASTALARI HANGİ GIDALARI TERCİH ETMELİ?
Kan şekerini dengeleyebilmek için öğün içerisinde mutlaka yoğurt, ayran, cacık gibi besinlere yer verilmelidir.
Bu şekilde kan şekerinin aşırı hızlı yükselmesi kontrol altına alınabilir.
Meyveler içerisinde de pirinç pilavı yerine bulgur pilavı, üzüm yerine de elma tüketilebilir.
Brokoli, havuç , biber ve domates gibi sebzelere ek olarak portakal, çilek, yaban mersini, karadut, mandalina ve elma gibi meyveler tüketilebilir.
YÜKSELEN KAN ŞEKERİ NASIL DÜŞER?
Kan şekerini yükselten sebeplerin başında yanlış beslenme alışkanlıkları gelmektedir.
Glisemik indeksi düşük olan yoğurt, ayran, balık, nişastasız besinler, greyfurt, erik, elma, fındık, ceviz, gibi ürünler öğün içerisinde tercih edilebilir.
Kan şekerini düşürmek için bol sıvı tüketmek, brüksel lahanası, avokado, brokoli gibi lifli gıdalar tüketmek, ekmek, makarna, şekerli ve gazlı içecekler gibi karbonhidratı bol gıdaları sınırlandırmak, egzersiz yapmak ve stresten uzak durmak faydalı olacaktır.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Marmara TV
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Şeker hastalarına bu gıdalar iyi geliyor
Şeker hastalığı çağımızın hastalığı olarak dünya genelinde milyonlarca insanı etkiliyor. Hastalık, vücut üzerinde bıraktığı tahrip edici etki nedeniyle farklı rahatsızlıklara sebebiyet verebiliyor. Şeker hastalığına iyi gelecek gıdaları ve doğru beslenme yöntemlerini sizler için inceledik.
Oğuzhan Osman BİLGİN / HERKES DUYSUN
BURSA (İGFA) - Diyabet yani şeker hastalığı olan insanların doğru ve dengeli beslenmelerinin yanında fiziksel aktiviteye de önem vermeleri gerekiyor.
Doğru beslenmenin yanına fiziksel aktivite de eklendiğinde sağlıklı kan basınç oranına sahip olmak mümkün.
Uzun süreli aç kalma, aralıklı oruç gibi yöntemler şeker hastası olanlar için risk oluşturabilir. Bu nedenle öğünlere dikkat ederek beslenmek şeker hastaları için organlara gelecek zararın önüne geçmiş olacaktır.
ŞEKER HASTALARININ UZAK DURMASI GEREKEN BESİNLER
Kan şekerini bozan tereyağı, iç yağ, kuyruk yağı, salam, sosis, sakatat, yağlı besinler ve kızartmalar şeker hastaları tarafından tüketilmemelidir. Paketli ve işlenmiş gıdalar sağlıklı bir insana da zarar verebileceği gibi şeker hastalarında çok daha ciddi zarara yol açmaktadır.
Tatlı, pasta, kek, börek gibi içerisinde basit şeker bulunan gıdalar tüketilmemeli ve tuzdan uzak durulmalıdır.
ŞEKER HASTALARI HANGİ GIDALARI TERCİH ETMELİ?
Kan şekerini dengeleyebilmek için öğün içerisinde mutlaka yoğurt, ayran, cacık gibi besinlere yer verilmelidir.
Bu şekilde kan şekerinin aşırı hızlı yükselmesi kontrol altına alınabilir.
Meyveler içerisinde de pirinç pilavı yerine bulgur pilavı, üzüm yerine de elma tüketilebilir.
Brokoli, havuç , biber ve domates gibi sebzelere ek olarak portakal, çilek, yaban mersini, karadut, mandalina ve elma gibi meyveler tüketilebilir.
YÜKSELEN KAN ŞEKERİ NASIL DÜŞER?
Kan şekerini yükselten sebeplerin başında yanlış beslenme alışkanlıkları gelmektedir.
Glisemik indeksi düşük olan yoğurt, ayran, balık, nişastasız besinler, greyfurt, erik, elma, fındık, ceviz, gibi ürünler öğün içerisinde tercih edilebilir.
Kan şekerini düşürmek için bol sıvı tüketmek, brüksel lahanası, avokado, brokoli gibi lifli gıdalar tüketmek, ekmek, makarna, şekerli ve gazlı içecekler gibi karbonhidratı bol gıdaları sınırlandırmak, egzersiz yapmak ve stresten uzak durmak faydalı olacaktır.
Kaynak: İGF Haber
Son Haberler
Türkiye’ye yılın ilk 5 ayında 4,7 milyar dolar yatırım
Tarım Kredi, Bilecik'in afet bölgesindeki üreticiden 6 bin ton karpuz alacak
Adıyaman'dan mesaj: Kaldığımız yerden daha güçlü devam edeceğiz
ADD Bursa’dan sert uyarı: PKK’nın fesih masalı, Cumhuriyet’e saldırıdır!
Bursa Osmangazi’de aşure ve dua
Başkan Tugay Bosna’da Srebrenitsa Katliamı’nın kurbanlarını andı
Denizli’de sosyal hizmette rekor: Aşevi gönülleri ısıtıyor
Kocaeli İzmit'te otizmli bireyler sahada kalplere dokundu
Düzce’de şehir içi ulaşım ücretlerine zam
Erdoğan ve Bahçeli’den 'Terörsüz Türkiye' vurgusu
Gölcük’ün gururu Berra, milli takım seçmelerine davet edildi
Kayseri’de hırsızlık suçundan aranan firari yakalandı
İzmit Çınar Çocuk Evleri’nde kura tamamlandı
Yeni araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koydu... Çocuklar reklamları tanıyor ama satın almıyor
Antalya Valisi Şahin'den Kumluca yatırımlarına inceleme