Konya'da Selçuklu Belediyesi tarafından kırsal bölgelerde hayvansal üretime dikkat çekmek ve yerel üretimi desteklemek adına tamamen doğal olarak üretilen Selçuklu Balları vatandaşlar tarafından da tüketilebilecek.
Haber Giriş Tarihi: 24.11.2024 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2024 10:40
Kaynak:
İGF Haber
KONYA (İGFA) -·Selçuklu Balları Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Laboratuvarları’nda yapılan analizlerden de tam not aldı.
Selçuklu Belediyesi’nin kırsal mahallelerde kalkınmanın ve hayvansal üretimin geliştirilmesi amacıyla hayata geçirdiği projeler hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Selçuklu Belediyesi’nin “Arılı Kovan Desteği” projesi çerçevesinde belediyeye ait 50 kovanda 5 farklı kırsal mahallede üretimi yapılan bal Selçuklu Balları olarak markalaştırıldı. Kırsal mahallelerde hayvansal üretime dikkat çekmek ve üretimi desteklemek amacıyla üretilen bal yapılan analizlerden de tam not aldı.
Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliği’nde yer alan ortalama ölçüm değerlerinin oldukça üzerinde çıkan analizler üretilen balın doğallığını da ortaya koydu. Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Laboratuvarları’nda yapılan analizde çiçek ballarında bulunması gereken 300 mg/kg minimum prolin miktarı Selçuklu Balları’nda 442.30; yine balın saflığı ve tazeliğinde çok önemli bir değer olan diastaz ise 18.54 olarak tespit edildi. Yayınlanan tebliğde bu değerin ortalama 8 olması gerekiyor. Gerçekleştirilen analizde yine balın doğallığında önemli bir kriter olan sakkaroz/sukroz tespit edilmedi.
Kırsal kalkınmaya verdikleri önemi ortaya koydukları desteklerle sürdüreceklerini söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, 2023 yılında başlattığımız proje ile arıcılık yapmak isteyen, arı üretimiyle ilgili araç gereç ve ekipmanlara ihtiyacı olan üreticilerimize ücretsiz olarak destek verdiklerini söyledi. Üretime katkı sağlamak isteyen üreticilerimize yüzde 50 hibeli arılı kovan desteğini de sürdürdüklerini kaydeden Başkan Pekyatırmacı, "rojemizde biz de hayvansal üretime dikkat çekmek ve destek sağlamak amacıyla belediyemize ait 50 kovanla Kızılcakuyu, Selahattin, Tömek, Kale ve Yükselen Mahallelerimizde bal üretimi gerçekleştirdik. Ürettiğimiz balı da Selçuklu Balları markasıyla tescilledik. Elde ettiğimiz bal mahsulünün analizini de Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Laboratuvarları’nda gerçekleştirdik ve bu analizde balımız doğallığı ve saflığıyla öne çıktı. Kırsal bölgelerdeki üretimimize dikkat çekmek adına Selçuklu Balları’nı vatandaşlarımızın da istifadesine sunduk. Vatandaşlarımız ballarımıza şimdilik belediye hizmet binamız ve Seyir Tepesi’ndeki Seyir Kafelerimizden ulaşabilirler" diye konuştu.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Marmara TV
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Konya Selçuklu'nun ballarına doğallığıyla tam not
Konya'da Selçuklu Belediyesi tarafından kırsal bölgelerde hayvansal üretime dikkat çekmek ve yerel üretimi desteklemek adına tamamen doğal olarak üretilen Selçuklu Balları vatandaşlar tarafından da tüketilebilecek.
KONYA (İGFA) -·Selçuklu Balları Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Laboratuvarları’nda yapılan analizlerden de tam not aldı.
Selçuklu Belediyesi’nin kırsal mahallelerde kalkınmanın ve hayvansal üretimin geliştirilmesi amacıyla hayata geçirdiği projeler hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Selçuklu Belediyesi’nin “Arılı Kovan Desteği” projesi çerçevesinde belediyeye ait 50 kovanda 5 farklı kırsal mahallede üretimi yapılan bal Selçuklu Balları olarak markalaştırıldı. Kırsal mahallelerde hayvansal üretime dikkat çekmek ve üretimi desteklemek amacıyla üretilen bal yapılan analizlerden de tam not aldı.
Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliği’nde yer alan ortalama ölçüm değerlerinin oldukça üzerinde çıkan analizler üretilen balın doğallığını da ortaya koydu. Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Laboratuvarları’nda yapılan analizde çiçek ballarında bulunması gereken 300 mg/kg minimum prolin miktarı Selçuklu Balları’nda 442.30; yine balın saflığı ve tazeliğinde çok önemli bir değer olan diastaz ise 18.54 olarak tespit edildi. Yayınlanan tebliğde bu değerin ortalama 8 olması gerekiyor. Gerçekleştirilen analizde yine balın doğallığında önemli bir kriter olan sakkaroz/sukroz tespit edilmedi.
Kırsal kalkınmaya verdikleri önemi ortaya koydukları desteklerle sürdüreceklerini söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, 2023 yılında başlattığımız proje ile arıcılık yapmak isteyen, arı üretimiyle ilgili araç gereç ve ekipmanlara ihtiyacı olan üreticilerimize ücretsiz olarak destek verdiklerini söyledi. Üretime katkı sağlamak isteyen üreticilerimize yüzde 50 hibeli arılı kovan desteğini de sürdürdüklerini kaydeden Başkan Pekyatırmacı, "rojemizde biz de hayvansal üretime dikkat çekmek ve destek sağlamak amacıyla belediyemize ait 50 kovanla Kızılcakuyu, Selahattin, Tömek, Kale ve Yükselen Mahallelerimizde bal üretimi gerçekleştirdik. Ürettiğimiz balı da Selçuklu Balları markasıyla tescilledik. Elde ettiğimiz bal mahsulünün analizini de Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Laboratuvarları’nda gerçekleştirdik ve bu analizde balımız doğallığı ve saflığıyla öne çıktı. Kırsal bölgelerdeki üretimimize dikkat çekmek adına Selçuklu Balları’nı vatandaşlarımızın da istifadesine sunduk. Vatandaşlarımız ballarımıza şimdilik belediye hizmet binamız ve Seyir Tepesi’ndeki Seyir Kafelerimizden ulaşabilirler" diye konuştu.
Kaynak: İGF Haber
Son Haberler
Sağlık çalışanları isyan ediyor: Sağlıkta dönüşüm, ölüşüme dönüştü!
Kocaeli İtfaiyesi'nden baykuş operasyonu
İzmir Alaçatı yaza Berkay'la 'merhaba' dedi
Sakarya toplu taşımada yeni hatlar oluşturdu
İzmir Bornova'da 'Yörük Festivali'ne ilk adım
TÜİK verileri açıkladı... Dış ticaret haddi 89,1'e yükseldi
20 ülkeden 2 bin 650 sporcu Uludağ Premium Ultra Trail'de buluşuyor
Türkiye’nin ilk SOBE Otizm Spor Oyunları Konya’da Başladı
Kocaeli'de Başkan Büyükakın çilek hasadına katıldı
Siber suçlara büyük darbe! 21 ilde 346 şüpheli yakalandı
Kayseri Talas'ta kitap kokusu bu çarşıdan yayılacak
Mersin’de 'Estetik ve Sürdürülebilir Kent Kurulu' kuruldu
İzmir’de Muharrem ayı bereketi
Bilecik’te eriyen asfalta karayollarından acil müdahale!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik atamalar... 4 rektör, 1 bakan yardımcısı atandı