Konya Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınmayı desteklemek ve tarımsal üretimi artırmak amacıyla Konyalı çiftçiye desteği sürüyor.
KONYA (İGFA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, kurak koşullara dayanıklı, az girdiyle yetişebilen ve toprağı iyileştiren baklagil türlerinin üretimde yaygınlaştırılması için ilk kez sertifikalı kırmızı ve yeşil mercimek tohumu dağıtımı gerçekleştiriyor.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “İklim dostu, sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması açısından önemli adımlar atıyoruz. Benzer desteklerle çiftçilerimizin yanında olmaya ve verimli, sürdürülebilir, doğa dostu üretim modellerini yaygınlaştırmaya devam edeceğiz” dedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tarımda öncü ve örnek çalışmaları hayata geçirerek Konya ve ülke ekonomisine katma değer sağlamaya devam ettiklerini söyledi.
Tarıma ve tarımsal projelere büyük önem verdiklerini belirterek, her zaman çiftçinin yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Altay, “Tarımsal üretimi çeşitlendirmek, nadas alanlarını üretime kazandırmak ve çiftçilerimizin gelir düzeyini artırmak amacıyla ilk kez sertifikalı kırmızı ve yeşil mercimek tohumu dağıtımı gerçekleştirdik. Bu destekleme ile az su tüketen, kurak koşullara dayanıklı, az girdiyle yetişebilen ve toprağı iyileştiren baklagil türlerinin üretimde yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz. İklim dostu, sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması açısından önemli adımlar atıyoruz. Benzer desteklerle çiftçilerimizin yanında olmaya ve verimli, sürdürülebilir, doğa dostu üretim modellerini yaygınlaştırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
TARIMSAL ÜRETİME, TOPRAĞIN İYİLEŞTİRİLMESİNE, EKONOMİK VE ALANA KATKI SAĞLANIYOR
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmayla kuraklığa dayanıklı mercimek üretimi sayesinde su kaynaklarının verimli kullanımı sağlanacak. Nadas alanlarının üretime kazandırılmasıyla tarım arazilerinin etkin kullanımı artacak. Yine sertifikalı tohumlarla yüksek verim ve kaliteli ürün elde edilmesi hedefleniyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi, sertifikalı ve yüksek verimli çeşitlerden seçilen 43 bin 50 kilogram kırmızı mercimek ve 6 bin kilogram yeşil mercimeği üreticilere dağıtmaya başlandı. Böylece Konya’da 2 bin 870 dekarı kırmızı mercimek, 400 dekarı yeşil mercimek olmak üzere 3 bin 270 dekar tarım alanı üretime kazandırıldı.
İklim dostu, sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması açısından önemli bir adım olan projeyle, baklagillerin üretimdeki payının artırılarak hem çevresel sürdürülebilirlik sağlanmasına hem de tarımsal üretim çeşitliliğine katkı sağlanıyor.
Mercimek bitkisi, köklerinde bulunan rhizobium bakterileri sayesinde havadan azot bağlayarak toprağın azot içeriğini doğal yolla artırıyor. Bu özellik, sonraki ekim dönemlerinde gübre ihtiyacını azaltarak, toprağın doğal dengesinin korunmasına yardımcı oluyor.
Proje ile çiftçilerin üretim maliyetleri düşerken gelirlerinin artması hedefleniyor. Yerli ve sertifikalı tohum kullanımıyla dışa bağımlılık azalacak, kadın ve genç üreticilerin desteklenmesiyle kırsal kalkınmaya katkı sağlanacak.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Konya'da çiftçiye mercimek tohumu desteği
Konya'da çiftçiye mercimek tohumu desteği
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınmayı desteklemek ve tarımsal üretimi artırmak amacıyla Konyalı çiftçiye desteği sürüyor.
KONYA (İGFA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, kurak koşullara dayanıklı, az girdiyle yetişebilen ve toprağı iyileştiren baklagil türlerinin üretimde yaygınlaştırılması için ilk kez sertifikalı kırmızı ve yeşil mercimek tohumu dağıtımı gerçekleştiriyor.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “İklim dostu, sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması açısından önemli adımlar atıyoruz. Benzer desteklerle çiftçilerimizin yanında olmaya ve verimli, sürdürülebilir, doğa dostu üretim modellerini yaygınlaştırmaya devam edeceğiz” dedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tarımda öncü ve örnek çalışmaları hayata geçirerek Konya ve ülke ekonomisine katma değer sağlamaya devam ettiklerini söyledi.
Tarıma ve tarımsal projelere büyük önem verdiklerini belirterek, her zaman çiftçinin yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Altay, “Tarımsal üretimi çeşitlendirmek, nadas alanlarını üretime kazandırmak ve çiftçilerimizin gelir düzeyini artırmak amacıyla ilk kez sertifikalı kırmızı ve yeşil mercimek tohumu dağıtımı gerçekleştirdik. Bu destekleme ile az su tüketen, kurak koşullara dayanıklı, az girdiyle yetişebilen ve toprağı iyileştiren baklagil türlerinin üretimde yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz. İklim dostu, sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması açısından önemli adımlar atıyoruz. Benzer desteklerle çiftçilerimizin yanında olmaya ve verimli, sürdürülebilir, doğa dostu üretim modellerini yaygınlaştırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
TARIMSAL ÜRETİME, TOPRAĞIN İYİLEŞTİRİLMESİNE, EKONOMİK VE ALANA KATKI SAĞLANIYOR
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmayla kuraklığa dayanıklı mercimek üretimi sayesinde su kaynaklarının verimli kullanımı sağlanacak. Nadas alanlarının üretime kazandırılmasıyla tarım arazilerinin etkin kullanımı artacak. Yine sertifikalı tohumlarla yüksek verim ve kaliteli ürün elde edilmesi hedefleniyor.
49 BİN KİLOGRAM SERTİFİKALI MERCİMEK TOHUMU DAĞITILIYOR
Konya Büyükşehir Belediyesi, sertifikalı ve yüksek verimli çeşitlerden seçilen 43 bin 50 kilogram kırmızı mercimek ve 6 bin kilogram yeşil mercimeği üreticilere dağıtmaya başlandı. Böylece Konya’da 2 bin 870 dekarı kırmızı mercimek, 400 dekarı yeşil mercimek olmak üzere 3 bin 270 dekar tarım alanı üretime kazandırıldı.
İklim dostu, sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması açısından önemli bir adım olan projeyle, baklagillerin üretimdeki payının artırılarak hem çevresel sürdürülebilirlik sağlanmasına hem de tarımsal üretim çeşitliliğine katkı sağlanıyor.
Mercimek bitkisi, köklerinde bulunan rhizobium bakterileri sayesinde havadan azot bağlayarak toprağın azot içeriğini doğal yolla artırıyor. Bu özellik, sonraki ekim dönemlerinde gübre ihtiyacını azaltarak, toprağın doğal dengesinin korunmasına yardımcı oluyor.
Proje ile çiftçilerin üretim maliyetleri düşerken gelirlerinin artması hedefleniyor. Yerli ve sertifikalı tohum kullanımıyla dışa bağımlılık azalacak, kadın ve genç üreticilerin desteklenmesiyle kırsal kalkınmaya katkı sağlanacak.
Kaynak: İGF Haber
Son Haberler
Sakarya Arifiye yüzme havuzu ve gençlik merkezine kavuşuyor
Bursa Büyükşehir'den Mustafakemalpaşa'ya altyapı hamlesi
Gölcük'te Başkan Sezer muhtarları dinledi
Bahçem Çayırova liseli öğrencileri ağırladı
Ordu'da yol çalışmalarını aralıksız devam ediyor
Dünyanın ilk ve tek engelli ralli pilotu Kübra 'hız' kesmedi!
Kaz Dağları'nda uluslararası koşu heyecanı
Bursa Osmangazi'de geleneksel turnuvada kupa sahibini buldu
Kocaeli Şehir Tiyatroları'ndan Bursa performansı
A Milliler Dünya Kupası bileti için İspanya deplasmanında
Konya'da 'Şehir Kütüphanesi' yükseliyor
Bursa İnegöl Belediyesi'nde hizmet içi eğitimlere devam
Ankara'da konut satışları ilk kez azalma gösterdi.. İşte Ankara'nın ilçe bazı konut satışları
PFDK’dan bahis bombası! 2. Lig’de 282 futbolcuya ceza yağdı
Bursa'nın EHF Avrupa Kupası son 16 Turu’ndaki rakibi belli oldu