Bilecik’in Pazaryeri ilçesine 1913 yılında Yugoslavya'dan göç edip ve 1936 yılında boza üretimine başlayan dedelerinin kurduğu dükkanda 88 yıldır değişmeyen lezzetiyle boza üretmeye devam ediliyor.
Haber Giriş Tarihi: 01.11.2023 18:18
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2023 18:18
Kaynak: İGF Haber
Sedat CEYLAN / BİLECİK (İGFA) - Bilecik’te 88 yıldır değişmeyen lezzetiyle kış aylarının vazgeçilmez içeceği Boza’nın üretimine başlanıldı
Havaların soğumasıyla kış aylarının vazgeçilmez içeceği Boza’nın üretimine Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde başlanılırken besin deposu olan ve buğday, mısır unu, şeker, su ile üretilen boza soğuk havalarda faydaları saymakla bitmiyor.
Zengin enerji ve vitamin içeriği kalsiyum, demir, fosfor mineralleri bakımından zengin içecek olan boza bağışıklık sistemini de güçlendiriyor.
Pazaryeri'nde 4 kuşak olarak dedesinin kurduğu dükkanda boza, helva ve dondurma üretimi gerçekleştiren İsmail Soydan, kış aylarında 88 yıldır aynı lezzetle ürettikleri bozayı Bilecik, Bursa, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Kütahya başta olmak üzere birçok ilde müşterilerine ulaştırıyor. Düzce’den Pazaryeri ilçesine boza içmeye gelen Servet Gökmen’de Pazarcık Soydan Bozasını çok beğendiğini belirterek herkese tavsiye etti.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Kış aylarının vazgeçilmezi... Üretimi başladı
Bilecik’in Pazaryeri ilçesine 1913 yılında Yugoslavya'dan göç edip ve 1936 yılında boza üretimine başlayan dedelerinin kurduğu dükkanda 88 yıldır değişmeyen lezzetiyle boza üretmeye devam ediliyor.
Sedat CEYLAN / BİLECİK (İGFA) - Bilecik’te 88 yıldır değişmeyen lezzetiyle kış aylarının vazgeçilmez içeceği Boza’nın üretimine başlanıldı
Havaların soğumasıyla kış aylarının vazgeçilmez içeceği Boza’nın üretimine Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde başlanılırken besin deposu olan ve buğday, mısır unu, şeker, su ile üretilen boza soğuk havalarda faydaları saymakla bitmiyor.
Zengin enerji ve vitamin içeriği kalsiyum, demir, fosfor mineralleri bakımından zengin içecek olan boza bağışıklık sistemini de güçlendiriyor.
Pazaryeri'nde 4 kuşak olarak dedesinin kurduğu dükkanda boza, helva ve dondurma üretimi gerçekleştiren İsmail Soydan, kış aylarında 88 yıldır aynı lezzetle ürettikleri bozayı Bilecik, Bursa, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Kütahya başta olmak üzere birçok ilde müşterilerine ulaştırıyor. Düzce’den Pazaryeri ilçesine boza içmeye gelen Servet Gökmen’de Pazarcık Soydan Bozasını çok beğendiğini belirterek herkese tavsiye etti.
Kaynak: İGF Haber
Son Haberler
Melik Mehmet Gazi unutulmadı
Marmara'ya fırtına uyarısı
İzmir Karabağlarda'da sel mağdurlarına nakdi yardım
MEB'ten farkındalık zirvesi
Deprem bölgesinde özel okullardaki öğrencilere verilecek destekler belirlendi
İzmit’i kahve kokusu saracak
Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi hizmete açıldı
Keşan Jandarması'na 'trafik tedbirleri' eğitimi
Şehit Aybüke öğretmen filmi Bursa'da gözyaşlarıyla izlendi
Bingöl Emniyeti'nden 'zorunlu' denetim!
Halit Şefikoğlu Gürsu'da saha çalışmalarına hız verdi
Bingöl’de hapis cezalı şüpheli tutuklandı
Firari zanlı Edirne Jandarması'ndan kaçamadı!
Emanetçi Tiyatro Sakarya'yı kahkahaya boğdu
Bursa Nilüfer Belediyesi'nden o iddialara açıklama