TÜİK verilerine göre kırmızı et üretimi 2023 yılında yüzde 8,8 artarak 2 milyon 384 bin 47 ton oldu.
Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 10:20
Kaynak: İGF Haber
ANKARA (İGFA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılına ilişkin Kırmızı Et Üretim İstatistiklerini yayımladı.
Kırmızı et üretim tahmini, Tarımsal İşletmelerde Hayvansal Üretim Araştırmasından elde edilen demografik verilere dayalı olarak belirlenen "Kasaplık Güç Oranı" ile hesaplanan "iç popülasyondan kesilen hayvan sayısı" ile "ithalattan kesilen hayvan sayısı"nın ortalama karkas ağırlıkları ile çarpılması suretiyle elde edildi.
Buna göre 2022 yılında 2 milyon 191 bin 625 ton olan kırmızı et üretimi, 2023 yılında yüzde 8,8 artarak 2 milyon 384 bin 47 ton olarak tahmin edildi.
Bu kapsamda bir önceki yıla göre sığır eti üretimi yüzde 6,2 artarak 1 milyon 670 bin 606 ton, koyun eti üretimi yüzde 16,3 artarak 569 bin 66 ton, keçi eti üretimi yüzde 11,3 artarak 128 bin 989 ton, manda eti üretimi ise yüzde 13,3 artarak 15 bin 386 ton oldu.
Son 10 yıla ilişkin kırmızı et üretim tahminleri incelendiğinde, toplam kırmızı et üretiminin 2014 yılında 1 milyon 123 bin 59 ton iken 2023 yılında 2 milyon 384 bin 47 tona ulaştığı gözlendi.
Kırmızı et üretiminin hayvan türlerine göre dağılımı, 2023
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Kırmızı et üretiminde artış!
TÜİK verilerine göre kırmızı et üretimi 2023 yılında yüzde 8,8 artarak 2 milyon 384 bin 47 ton oldu.
ANKARA (İGFA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılına ilişkin Kırmızı Et Üretim İstatistiklerini yayımladı.
Kırmızı et üretim tahmini, Tarımsal İşletmelerde Hayvansal Üretim Araştırmasından elde edilen demografik verilere dayalı olarak belirlenen "Kasaplık Güç Oranı" ile hesaplanan "iç popülasyondan kesilen hayvan sayısı" ile "ithalattan kesilen hayvan sayısı"nın ortalama karkas ağırlıkları ile çarpılması suretiyle elde edildi.
Buna göre 2022 yılında 2 milyon 191 bin 625 ton olan kırmızı et üretimi, 2023 yılında yüzde 8,8 artarak 2 milyon 384 bin 47 ton olarak tahmin edildi.
Bu kapsamda bir önceki yıla göre sığır eti üretimi yüzde 6,2 artarak 1 milyon 670 bin 606 ton, koyun eti üretimi yüzde 16,3 artarak 569 bin 66 ton, keçi eti üretimi yüzde 11,3 artarak 128 bin 989 ton, manda eti üretimi ise yüzde 13,3 artarak 15 bin 386 ton oldu.
Son 10 yıla ilişkin kırmızı et üretim tahminleri incelendiğinde, toplam kırmızı et üretiminin 2014 yılında 1 milyon 123 bin 59 ton iken 2023 yılında 2 milyon 384 bin 47 tona ulaştığı gözlendi.
Kırmızı et üretiminin hayvan türlerine göre dağılımı, 2023
.
Kaynak: İGF Haber
Son Haberler
Eğitim İş Keşan Temsilciliği’nden Mehmet Özcan’a ziyaret
Tarım-ÜFE'de yağlı meyveler başı çekiyor
Yusuf Alemdar: "Asıl engel fikirlerde olandır"
KOSKİ'den abonelerine 'işaret dili' desteği
Çayırova'da engelsiz yüreklerden annelere kurabiye
Başkan Bozbey’den hastane ziyareti
Çebi, İtalya Şampiyonası’nda piste çıkıyor
Sason Belediye Başkanı Demir, dolu yağışının vurduğu Çilek tarlalarını gezdi
Başkan Özdemir’den “Eşit hizmet” sözü
Başkan Karabatı Kültür Merkezi'ne inceleme
Sakarya'da tasarruf adımlarında yeni hamle... Kiralanan birimler taşınacak
A Milli Kadın Hentbol Takımı'nın 3-9 Haziran Alanya kampı kadrosu açıklandı
Vali Aygöl özel öğrencilerle buluştu
Konya'dan İslam dünyasına ortak çağrı
MEB'den afet ve acil durumlarda çocuk hakları anlatıldı