Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 4-10 Ekim günlerinde düzenlenecek olan Gastronomi Günleri kapsamında vatandaşlara 1 ton sucuk döner ikram edeceklerini belirterek, bir ilke imza atacaklarını duyurdu.
Haber Giriş Tarihi: 30.09.2024 09:03
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2024 09:03
Kaynak:
İGF Haber
KAYSERİ (İGFA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne ait Anadolu Harikalar Diyarı yanında yer alan organik üretimin adresi, doğal üretim bahçesini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir ile burada üreticilerle bir araya geldi.
Başkan Büyükkılıç, yaptığı açıklamada, 4-10 Ekim 2024 tarihleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde ikincisi düzenlenecek Kayseri Gastronomi Günleri'nde lezzet dolu bir yolculuğa çıkılacağını ifade etti.
Eşsiz lezzetlerin, geleneksel tariflerin ve muhteşem etkinliklerin bir araya geleceği bu özel etkinliğe vatandaşları davet eden Başkan Büyükkılıç, şehrin eşsiz tatlarını deneyimlerken, kültürel zenginlikleri de keşfetme fırsatının yakalanacağını kaydetti.
Tarım ve hayvancılık alanında tavuktan koyuna, arılı kovandan birçok alanda hizmetler gerçekleştirdiklerini anımsatan Büyükkılıç, “Gastronomi Günleri yaklaşıyor, şefler geliyor. Kayseri’mizin olmazsa olmazı sucuk, pastırma, mantı. Sucukla ilgili her etkinliğimizde vatandaşlarımıza ikram ediyoruz. Aynı zamanda Gastronomi Günleri’nde 1 ton sucuk döner ile bir ilke imza atıyoruz. ‘Sucuğunda döneri olur’ diyoruz. Kayseri’yi tanımayan, bilmeyen, anlamayan ve yanlış mecralara sürüklemeye çalışanlar da buyursunlar gelsinler, sucuk döner ikram edelim” şeklinde konuştu.
Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde açılışa hazırlanan Mutfak Sanatları Merkezi için de bir parantez açan Büyükkılıç, “Mutfak Sanatları Merkezi, gastronominin merkezi, 6 bin metrekare içerisinde atölyeleriyle, yeme içme alanlarıyla etkinliklere fırsat verecek. En önemlisi, biliyorsunuz UNESCO’nun listesine alındık. Bunu kalıcı kılmak için de üzerimize düşeni yapacağız” diye konuştu.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Kayseri Büyükşehir'den 1 tonluk sucuk döneri
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 4-10 Ekim günlerinde düzenlenecek olan Gastronomi Günleri kapsamında vatandaşlara 1 ton sucuk döner ikram edeceklerini belirterek, bir ilke imza atacaklarını duyurdu.
KAYSERİ (İGFA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne ait Anadolu Harikalar Diyarı yanında yer alan organik üretimin adresi, doğal üretim bahçesini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir ile burada üreticilerle bir araya geldi.
Başkan Büyükkılıç, yaptığı açıklamada, 4-10 Ekim 2024 tarihleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde ikincisi düzenlenecek Kayseri Gastronomi Günleri'nde lezzet dolu bir yolculuğa çıkılacağını ifade etti.
Eşsiz lezzetlerin, geleneksel tariflerin ve muhteşem etkinliklerin bir araya geleceği bu özel etkinliğe vatandaşları davet eden Başkan Büyükkılıç, şehrin eşsiz tatlarını deneyimlerken, kültürel zenginlikleri de keşfetme fırsatının yakalanacağını kaydetti.
Tarım ve hayvancılık alanında tavuktan koyuna, arılı kovandan birçok alanda hizmetler gerçekleştirdiklerini anımsatan Büyükkılıç, “Gastronomi Günleri yaklaşıyor, şefler geliyor. Kayseri’mizin olmazsa olmazı sucuk, pastırma, mantı. Sucukla ilgili her etkinliğimizde vatandaşlarımıza ikram ediyoruz. Aynı zamanda Gastronomi Günleri’nde 1 ton sucuk döner ile bir ilke imza atıyoruz. ‘Sucuğunda döneri olur’ diyoruz. Kayseri’yi tanımayan, bilmeyen, anlamayan ve yanlış mecralara sürüklemeye çalışanlar da buyursunlar gelsinler, sucuk döner ikram edelim” şeklinde konuştu.
Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde açılışa hazırlanan Mutfak Sanatları Merkezi için de bir parantez açan Büyükkılıç, “Mutfak Sanatları Merkezi, gastronominin merkezi, 6 bin metrekare içerisinde atölyeleriyle, yeme içme alanlarıyla etkinliklere fırsat verecek. En önemlisi, biliyorsunuz UNESCO’nun listesine alındık. Bunu kalıcı kılmak için de üzerimize düşeni yapacağız” diye konuştu.
Kaynak: İGF Haber
Son Haberler
M60T tankının kabulü tamamlandı
3,7 milyar TL'lik 'Aile Destek' ödemeleri hesaplarda
"Hepsiburada İş Ortağım'da ikinci durak Ankara oldu
Bursaspor, Uşakspor'u tek golle geçti
Bursa'da çarşamba günleri ücretsiz olan müzeye yoğun ilgi
Arnavutluk ile 4 iş birliği anlaşması
Kayıp Rojin olayında yeni gelişme: Başörtüsü sahilde bulundu!
Üsküdar Üniversitesi “Şiddete Karşı” yürüdü!
Bakan Göktaş, Türkiye'yi G20'de temsil edecek
Avcılar’da bulunan LAW silahları ne anlama geliyor?
Selçuklu Gençlik Meclisi yeni dönemde de gençlerin gözdesi olacak
Marmara Adalar Belediyesi Başkanı Aydın Dinçer’den sağlıkta büyük adım
Türk şirketleri Üsküp'e yöneliyor
Makyaj malzemelerinin kullanım ömrü ne kadar?
'Afganlar sınırdan geçiyor' iddialarına İletişim'den yalanlama