İzmir'de Çeşme Yarımadasında geleneksel olarak üretilen, tadı ve aromasıyla meşhur Çeşme Kavununda hasat başladı.
İZMİR (İGFA) - Çeşmeli Üreticilerle birlikte hasada katılan İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, Çeşme Kavununun 2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından “coğrafi işaretli ürün” olarak tescillendiğini belirterek İzmir’de yaklaşık 10 bin dekar alanda yaklaşık 22 bin ton kavun üretildiğini söyledi.
Günümüzdeki bu meşhur kavunun üretimi, üreticilerin kendi ürettikleri kavunlardan aldıkları tohumlar ile gerçekleştirildiğini kaydeden Müdür Şahin, "Çeşme Kavununun en önemli ayırt edici özelliği çok tatlı, sulu ve kendine has bir aroması olması. Erkenci bir kavun ve depolamaya uygun. Taze tüketilen bir meyve olmakla birlikte uygun koşullarda 6 aydan daha fazla dayanıklı. Çeşme Yarımadasının önemli tarım ürünleri arasında yer alan Çeşme Kavunu, Ovacık ve Çiftlikköy ile Urla Nohutalan, Zeytineli, Birgi ve Barbaros mahallerinde üretiliyor ve bu üretim böyle önemli bir ürünün üretiminin devamı için çok önemli” diye konuştu.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
İzmir'in meşhur 'Çeşme Kavunu'nda hasat zamanı
İzmir'in meşhur 'Çeşme Kavunu'nda hasat zamanı
İzmir'de Çeşme Yarımadasında geleneksel olarak üretilen, tadı ve aromasıyla meşhur Çeşme Kavununda hasat başladı.
İZMİR (İGFA) - Çeşmeli Üreticilerle birlikte hasada katılan İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, Çeşme Kavununun 2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından “coğrafi işaretli ürün” olarak tescillendiğini belirterek İzmir’de yaklaşık 10 bin dekar alanda yaklaşık 22 bin ton kavun üretildiğini söyledi.
Günümüzdeki bu meşhur kavunun üretimi, üreticilerin kendi ürettikleri kavunlardan aldıkları tohumlar ile gerçekleştirildiğini kaydeden Müdür Şahin, "Çeşme Kavununun en önemli ayırt edici özelliği çok tatlı, sulu ve kendine has bir aroması olması. Erkenci bir kavun ve depolamaya uygun. Taze tüketilen bir meyve olmakla birlikte uygun koşullarda 6 aydan daha fazla dayanıklı. Çeşme Yarımadasının önemli tarım ürünleri arasında yer alan Çeşme Kavunu, Ovacık ve Çiftlikköy ile Urla Nohutalan, Zeytineli, Birgi ve Barbaros mahallerinde üretiliyor ve bu üretim böyle önemli bir ürünün üretiminin devamı için çok önemli” diye konuştu.
Kaynak: İGF Haber
Son Haberler
Bilecik Pazaryeri’nde kan bağışı seferberliği
Doğu Karadeniz için kuvvetli yağış ve kar uyarısı!
Ordu’da çocuklara 186 yeni oyun grubu kazandırıldı
Önce Karadeniz, ardından Akdeniz sallandı!
İzmir Öğretmen Akademilerİ'nde Türk Müziği ziyafeti
Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay'la ilgili son durum açıklaması
Balıkesir’de öğrencilere ulaşım kolaylığı
Bozüyük OSB Müteşebbis Heyeti toplandı
Ziynet Sali'den Londra'da 25. yıla görkemli final
Trabzon Büyükşehir sporcularından madalya yağmuru
Antalya’da atık kumaşlar yılbaşı neşesine dönüştü
Erdoğan ile Putin arasında kritik görüşme yapıldı
KTO, makine ve takım tezgahları sektörünün nabzını tuttu
PTT'den 185. yıla özel sergi
Muğla Büyükşehir'den doğal dokuyu koruyan hamle