Gıdada hile skandalı sürüyor! En çok hile lahmacunda
Gıdada hile skandalı sürüyor! En çok hile lahmacunda
Türkiye’de son günlerde et restoranlarında yaşanan kırmızı et skandalı gündeme bomba gibi düştü. Yapılan incelemeler, birçok işletmenin et ürünlerinde tağşiş yaptığını ortaya koydu. Uzmanlar en çok hilenin lahmacunda olduğunu söyledi.
Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 17:03
Kaynak:
İGF Haber
İlker TÜRKER / HERKES DUYSUN
BURSA (İGFA) - Belirli bir fiyatın altında satılan lahmacunların hileli olabileceğini kaydeden uzmanlar, birçok restoran ve kebapçıda satılan lahmacunların içeriğinde düşük kaliteli etlerin, hatta bazı durumlarda et yerine tavuk veya diğer ucuz alternatif etlerin kullanıldığını ifade ediyor.
Lahmacunun fiyatının kalitesiyle doğru orantılı olduğunu vurgulayan uzmanlar, gerçek etle yapılan bir lahmacunun fiyatının, standart piyasa koşullarında belirli bir seviyenin altında olmaması gerektiğini dile getiriyor.
Uzmanlar, tüketicilerin satın aldıkları gıdaların içeriğine dikkat etmeleri ve düşük fiyatlı ürünlere temkinli yaklaşmaları gerektiği konusunda da vatandaşları uyarıyor.
Lahmacunun, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri ancak hileli ürünlerden kaçınmak için dikkatli olmanın şart olduğunu vurgulayan uzmanlar, etin kilogram fiyatının yüksek olduğu şu zamanlarda bir lahmacunun 30-40 lira olmasının mümkün olamayacağını belirtiyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Marmara TV
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Gıdada hile skandalı sürüyor! En çok hile lahmacunda
Türkiye’de son günlerde et restoranlarında yaşanan kırmızı et skandalı gündeme bomba gibi düştü. Yapılan incelemeler, birçok işletmenin et ürünlerinde tağşiş yaptığını ortaya koydu. Uzmanlar en çok hilenin lahmacunda olduğunu söyledi.
İlker TÜRKER / HERKES DUYSUN
BURSA (İGFA) - Belirli bir fiyatın altında satılan lahmacunların hileli olabileceğini kaydeden uzmanlar, birçok restoran ve kebapçıda satılan lahmacunların içeriğinde düşük kaliteli etlerin, hatta bazı durumlarda et yerine tavuk veya diğer ucuz alternatif etlerin kullanıldığını ifade ediyor.
Lahmacunun fiyatının kalitesiyle doğru orantılı olduğunu vurgulayan uzmanlar, gerçek etle yapılan bir lahmacunun fiyatının, standart piyasa koşullarında belirli bir seviyenin altında olmaması gerektiğini dile getiriyor.
Uzmanlar, tüketicilerin satın aldıkları gıdaların içeriğine dikkat etmeleri ve düşük fiyatlı ürünlere temkinli yaklaşmaları gerektiği konusunda da vatandaşları uyarıyor.
Lahmacunun, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri ancak hileli ürünlerden kaçınmak için dikkatli olmanın şart olduğunu vurgulayan uzmanlar, etin kilogram fiyatının yüksek olduğu şu zamanlarda bir lahmacunun 30-40 lira olmasının mümkün olamayacağını belirtiyor.
Kaynak: İGF Haber
Son Haberler
İzmir Büyükşehir'in ilaçlama ekibi 30 ilçede iş başında
Zeytin Altında konserleri MAV Cello Ensemble ile başlıyor
Kuru meyve sektöründe 12 şampiyonun 11’i Egeli
KTO'nun İSO 500 gururu
Kayseri Talas'ta gece asfalt mesaisi... Başkan Yalçın'dan gece teftişi
19 ilde 66 'siber' gözaltı! 1 milyar TL’lik işlem hacmi tespit edildi
Huawei OceanStor Dorado All-Flash Depolama, DCIG TOP 5 Siber Güvenlikli NAS çözümlerinden biri seçildi
Kayseri sanayisine Memduh Büyükkılıç övgüsü
Meteoroloji’den 'Sıcak Hava' uyarısı
Metan gazından zehirlenen askerler GATA’da ziyaret edildi
Akdeniz’de 5,0 büyüklüğünde deprem!
Muhittin Böcek görevden uzaklaştırıldı
Haziran'da gıda denetimlerine 154,7 milyon TL ceza
Murat Özçelik 'CHP kurucu değerlerine zarar veriyor' diyerek istifa etti
Bursa’da ormanlara giriş 15 Ekim'e kadar yasaklandı!