Türk Mutfağı Tanıtım Haftası kapsamında New York’taki Türkevi’nde düzenlenen etkinlikte, Erzurum’un eşsiz lezzetleri ve kültürel mirası uluslararası konuklara tanıtıldı.
abdpost.com / ABD (İGFA) - New York’taki Türkevi, Türk Mutfağı Tanıtım Haftası’nda Erzurum’un zengin mutfak ve kültürel değerlerine ev sahipliği yaptı.
Etkinlikte, canlı olarak hazırlanan Cağ Kebabı, coğrafi işaret tescilli Kadayıf Dolması, Ayran Aşı, el açması Su Böreği, Hasuta, dut kurusu, pekmez, peynir çeşitleri, lor dolması ve Erzurum kahvaltısına özgü ürünler konuklara ikram edildi. Lezzetler, Türk, Amerikalı ve uluslararası misafirlerden tam not aldı.
Etkinlikte gastronomi kadar Erzurum’un tarihi ve turistik değerleri de ön plandaydı.
Çifte Minareli Medrese, Palandöken Dağı ve Oltu taşı ürünleri tanıtılarak şehrin kültürel mirası vurgulandı.
Özellikle Cağ Kebabı ve Kadayıf Dolması, katılımcılar tarafından büyük övgü topladı.
Erzurum mutfağı, Türkevi’nde Türk mutfağının uluslararası alandaki prestijini bir kez daha pekiştirdi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Marmara TV
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Erzurum’un Cağ Kebabı New York’ta tanıtıldı
Erzurum’un Cağ Kebabı New York’ta tanıtıldı
Türk Mutfağı Tanıtım Haftası kapsamında New York’taki Türkevi’nde düzenlenen etkinlikte, Erzurum’un eşsiz lezzetleri ve kültürel mirası uluslararası konuklara tanıtıldı.
abdpost.com / ABD (İGFA) - New York’taki Türkevi, Türk Mutfağı Tanıtım Haftası’nda Erzurum’un zengin mutfak ve kültürel değerlerine ev sahipliği yaptı.
Etkinlikte, canlı olarak hazırlanan Cağ Kebabı, coğrafi işaret tescilli Kadayıf Dolması, Ayran Aşı, el açması Su Böreği, Hasuta, dut kurusu, pekmez, peynir çeşitleri, lor dolması ve Erzurum kahvaltısına özgü ürünler konuklara ikram edildi. Lezzetler, Türk, Amerikalı ve uluslararası misafirlerden tam not aldı.
Etkinlikte gastronomi kadar Erzurum’un tarihi ve turistik değerleri de ön plandaydı.
Çifte Minareli Medrese, Palandöken Dağı ve Oltu taşı ürünleri tanıtılarak şehrin kültürel mirası vurgulandı.
Özellikle Cağ Kebabı ve Kadayıf Dolması, katılımcılar tarafından büyük övgü topladı.
Erzurum mutfağı, Türkevi’nde Türk mutfağının uluslararası alandaki prestijini bir kez daha pekiştirdi.
Kaynak: İGF Haber
Son Haberler
Kocaeli Büyükşehir'den 'sıfır atık' hamlesi
İstanbul Büyükşehir'in 32. BİO'su Bakırköy’de açıldı
Keşanlı sporculardan Gemlik'te madalya başarısı
CGTN: Büyük BRICS, Küresel Güney'i nasıl güçlendiriyor?
BUSKİ’den ödemelerde 'sözleşme numarası' uyarısı
Manisa Şehzadeler'de muhtarlar buluşması
Bilecik’te 75 bin ton buğday üretildi
Bursa Nilüfer Yaylacık'ta çevre kirliliğine geçit yok
İstanbul Bakırköy’ün ilk bölgesel istihdam ofisi açıldı
Alifuatpaşa hemzemin geçidine kavuşuyor
Keşan Belediyesi’nin Erikli sahili kiralama uygulamasına SOL Parti’den tepki
Sakarya'da kaçak su kullanımına geçit yok
Çınar Çocuk Evleri’nde 3’üncü grup için 11 Temmuz’da kura çekilecek
Konya Meram'da yaz spor coşkusu
TOBB'dan 'Nefes'e karşı dolandırıcılık uyarısı!