Türk Mutfağı Tanıtım Haftası kapsamında New York’taki Türkevi’nde düzenlenen etkinlikte, Erzurum’un eşsiz lezzetleri ve kültürel mirası uluslararası konuklara tanıtıldı.
abdpost.com / ABD (İGFA) - New York’taki Türkevi, Türk Mutfağı Tanıtım Haftası’nda Erzurum’un zengin mutfak ve kültürel değerlerine ev sahipliği yaptı.
Etkinlikte, canlı olarak hazırlanan Cağ Kebabı, coğrafi işaret tescilli Kadayıf Dolması, Ayran Aşı, el açması Su Böreği, Hasuta, dut kurusu, pekmez, peynir çeşitleri, lor dolması ve Erzurum kahvaltısına özgü ürünler konuklara ikram edildi. Lezzetler, Türk, Amerikalı ve uluslararası misafirlerden tam not aldı.
Etkinlikte gastronomi kadar Erzurum’un tarihi ve turistik değerleri de ön plandaydı.
Çifte Minareli Medrese, Palandöken Dağı ve Oltu taşı ürünleri tanıtılarak şehrin kültürel mirası vurgulandı.
Özellikle Cağ Kebabı ve Kadayıf Dolması, katılımcılar tarafından büyük övgü topladı.
Erzurum mutfağı, Türkevi’nde Türk mutfağının uluslararası alandaki prestijini bir kez daha pekiştirdi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Erzurum’un Cağ Kebabı New York’ta tanıtıldı
Erzurum’un Cağ Kebabı New York’ta tanıtıldı
Türk Mutfağı Tanıtım Haftası kapsamında New York’taki Türkevi’nde düzenlenen etkinlikte, Erzurum’un eşsiz lezzetleri ve kültürel mirası uluslararası konuklara tanıtıldı.
abdpost.com / ABD (İGFA) - New York’taki Türkevi, Türk Mutfağı Tanıtım Haftası’nda Erzurum’un zengin mutfak ve kültürel değerlerine ev sahipliği yaptı.
Etkinlikte, canlı olarak hazırlanan Cağ Kebabı, coğrafi işaret tescilli Kadayıf Dolması, Ayran Aşı, el açması Su Böreği, Hasuta, dut kurusu, pekmez, peynir çeşitleri, lor dolması ve Erzurum kahvaltısına özgü ürünler konuklara ikram edildi. Lezzetler, Türk, Amerikalı ve uluslararası misafirlerden tam not aldı.
Etkinlikte gastronomi kadar Erzurum’un tarihi ve turistik değerleri de ön plandaydı.
Çifte Minareli Medrese, Palandöken Dağı ve Oltu taşı ürünleri tanıtılarak şehrin kültürel mirası vurgulandı.
Özellikle Cağ Kebabı ve Kadayıf Dolması, katılımcılar tarafından büyük övgü topladı.
Erzurum mutfağı, Türkevi’nde Türk mutfağının uluslararası alandaki prestijini bir kez daha pekiştirdi.
Kaynak: İGF Haber
Son Haberler
Eskişehir kazan dostluk konserine büyük ilgi
Diyarbakır'da toplu taşımada klima denetimi
Diyarbakır Eğil’de otobüs seferleri başladı
Diyarbakır Gezici Çocuk Tiyatro Günleri coşkuyla başladı
Diyarbakırlı çocuklar için yaz atölyeleri başlıyor
Denizli'de 40 STK'ya kapsamlı eğitim
Denizli Büyükşehir'den "Bir Gün Bir Film Bir Kitap" projesi
Denizli'de 'büyük' karne coşkusu
Denizli Büyükşehir’den 80’ler, 90’lar müzik ve şiir gecesi
Balıkesir'de toplu taşımaya sıkı denetim
Balıkesir'in Yakın Mutfak'ı büyük ilgi görüyor
Balıkesir Büyükşehir'den 'sanat' dolu akşam
Balıkesir'de personele yangın eğitimi
Antalya Büyükşehir'den 'En Güzel Tasarım' yarışması
Antalya Gazipaşa’da alt yapı güçleniyor