Antalya’nın bunaltıcı yaz sıcaklarında, Muratpaşa Belediyesi’nin Engelsiz Kafe’de düzenlenen mutfak atölyesi hem serinletti hem de yürekleri ısıttı.
ANTALYA (İGFA) - Özel gereksinimli bireylerin katıldığı atölyede, ‘Karpuz Şenliği’ temasıyla karpuz-soda kokteyli yapıldı. Engelsiz Kafe’nin özel gereksinimli bireylere yönelik hazırladığı eğitim programı yaz döneminde de devam ediyor. Düzenli aralıklarla gerçekleşen Mutfak Atölyesi’nde bu kez mutfak önlükleri giyildi, tezgahlar kuruldu, yazın vazgeçilmezi karpuzla ferahlatıcı tarifler hazırlandı.
Etkinlikte ilk olarak dilimlenmiş karpuzların çekirdekleri tek tek ayıklandı. Ardından yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi blenderdan geçirilerek doğal bir karpuz suyu elde edildi. Maden suyunun da eklendiği içeceğe taze nane yapraklarıyla aroma verildi. Etkinlik sonunda ise küçük ustalar kendi elleriyle hazırladıkları bu serinletici lezzeti yudumlamanın keyfini ve gururunu yaşadı.
Etkinlikte yer alan özel gereksinimli bireylerden Dilek Tunç yaptığı içeceğin tarifini vermesinin ardından “Ben bu içeceğin içine sevgimi, aşkımı, dünyamı koydum ailem ve öğretmenlerim mutlu olsunlar diye” dedi. Tunç, Engelsiz Kafe’yi çok sevdiğini ve burada mutlu anlar geçirdiğini de sözlerine ekledi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Marmara TV
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Engelsiz mutfakta “Karpuz Şenliği”
Engelsiz mutfakta “Karpuz Şenliği”
Antalya’nın bunaltıcı yaz sıcaklarında, Muratpaşa Belediyesi’nin Engelsiz Kafe’de düzenlenen mutfak atölyesi hem serinletti hem de yürekleri ısıttı.
ANTALYA (İGFA) - Özel gereksinimli bireylerin katıldığı atölyede, ‘Karpuz Şenliği’ temasıyla karpuz-soda kokteyli yapıldı. Engelsiz Kafe’nin özel gereksinimli bireylere yönelik hazırladığı eğitim programı yaz döneminde de devam ediyor. Düzenli aralıklarla gerçekleşen Mutfak Atölyesi’nde bu kez mutfak önlükleri giyildi, tezgahlar kuruldu, yazın vazgeçilmezi karpuzla ferahlatıcı tarifler hazırlandı.
Etkinlikte ilk olarak dilimlenmiş karpuzların çekirdekleri tek tek ayıklandı. Ardından yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi blenderdan geçirilerek doğal bir karpuz suyu elde edildi. Maden suyunun da eklendiği içeceğe taze nane yapraklarıyla aroma verildi. Etkinlik sonunda ise küçük ustalar kendi elleriyle hazırladıkları bu serinletici lezzeti yudumlamanın keyfini ve gururunu yaşadı.
Etkinlikte yer alan özel gereksinimli bireylerden Dilek Tunç yaptığı içeceğin tarifini vermesinin ardından “Ben bu içeceğin içine sevgimi, aşkımı, dünyamı koydum ailem ve öğretmenlerim mutlu olsunlar diye” dedi. Tunç, Engelsiz Kafe’yi çok sevdiğini ve burada mutlu anlar geçirdiğini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İGF Haber
Son Haberler
Manisa'da test sürüşü Başkan Dutlulu'dan
Edirne Havsa’da cinayet! Tarlada kadın cesedi bulundu
Sakarya Serdivan’ın ulaşım ağı yenileniyor
İzmit Belediyesinden Arızlı Mahallesi’ne yeni imar yolu
İpsala Belediyesi'ne GES onayı
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Lokantası sayısını arttırıyor
“Kadınlar güçlü Türkiye hedeflerinin en önemli yapı taşıdır”
Denizli'de “Konservatuvar Yaz Konserleri” coşkuyla başladı
Dr. Murat Derin'den Dr. Sadık Ahmet kitabı
Antalya Büyükşehir Belediyesi, CLIMAAX Projesi ile Avrupa’da
Gelir Vergisi ikinci taksiti için 31 Temmuz uyarısı
Muğla Milas'ta kültür, sanat ve edebiyat günleri başlıyor
Tekirdağ’dan Enez’e yangın güvenliği desteği
Malatya Büyükşehir’den öğrencilere film gösterimi
Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev Türkiye'ye geliyor