Ege'den ABD’ye Türk lezzetleri köprüsü... Amerikalılar Türk su ürünlerini çok seviyor
Ege'den ABD’ye Türk lezzetleri köprüsü... Amerikalılar Türk su ürünlerini çok seviyor
Ege'den ABD’ye Türk lezzetleri köprüsü... Amerikalılar Türk su ürünlerini çok seviyor
Haber Giriş Tarihi: 06.07.2025 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2025 13:20
Kaynak:
İGF Haber
Türkiye’nin ABD’ye su ürünleri ve hayvansal mamuller ihracatı 10 yılda 3 kat arttı. Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, ABD’ye yapılan 140 milyon dolarlık ihracatın yüzde 63’ünü gerçekleştirerek 88 milyon dolarlık katkı sağladı.
İZMİR (İGFA) - Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ESÜHMİB), New York’ta düzenlenen dünyanın en büyük gıda fuarlarından Summer Fancy Food Fuarı’nda Türk lezzetlerini tanıttı.
Türkiye’den çok sayıda su ürünleri ve hayvansal mamuller firmasının katıldığı fuarda, ESÜHMİB, ABD pazarındaki konumunu güçlendirmek için önemli temaslarda bulundu.
EGE, İHRACATTA ÖNCÜ
Türkiye, 2024 yılında su ürünleri ve hayvansal mamuller sektöründe 3,8 milyar dolarlık ihracat yaparken, ESÜHMİB 1,7 milyar dolarla bu ihracata yüzde 45 katkı sağladı. ABD’ye yapılan 140 milyon dolarlık ihracatın yüzde 63’ünü (88 milyon dolar) gerçekleştiren Birlik, 2025’te 4,1 milyar dolarlık ihracat hedefliyor.
ESÜHMİB Başkanı Bedri Girit, ABD’nin 30 milyar dolarlık ithalat potansiyeline dikkat çekerek, 10 yılda ihracatı 500 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.
TURKİSH TASTES İLE GÜÇLÜ İŞBİRLİKLERİ
Girit, ABD’nin son yıllarda önemli bir ihraç pazarı haline geldiğini vurgulayarak, “Turkish Cargo ile ihracatta büyük bir aşama kaydettik. 2019’dan beri yürüttüğümüz Turkish Tastes projesiyle ABD pazarında güçlü köprüler kuruyoruz. American Culinary Federation ile iş birliklerimiz ve Türk Evi’nde düzenlediğimiz resepsiyonlar, ürünlerimizin yanı sıra ardındaki değerleri ve hikâyeleri paylaşmamız için fırsat sunuyor.” dedi.
YUMURTA İHRACATINDA REKOR ARTIŞ
2025’in ilk yarısında ABD’ye su ürünleri ve hayvansal mamuller ihracatı yüzde 31 artarak 83 milyon dolara ulaştı. Yumurta ihracatı ise yüzde 704’lük rekor artışla 2,1 milyon dolardan 17,2 milyon dolara yükseldi.
Girit, kilogram başına 1,5 dolarlık fonun kaldırılması halinde yumurta ihracatında tarihi bir başarı yakalanabileceğini ifade etti.
FUARDA TÜRK LEZZETLERİ TANITIMI
ESÜHMİB’in fuar standında füme Türk somonu ve peynir tadımları yapılırken, Turkish Tastes projesinin tanıtım elçileri, dünyaca ünlü şefler Tom Macrina ve Reimund Pitts, levrek, çipura ve Türk somonuyla tadım etkinlikleri düzenledi. Birlik Başkanı Bedri Girit ile Yönetim Kurulu Üyeleri Ufuk Atakan Demir ve Cem Sağır, ziyaretçilere Türk su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü hakkında bilgi verdi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Ege'den ABD’ye Türk lezzetleri köprüsü... Amerikalılar Türk su ürünlerini çok seviyor
Ege'den ABD’ye Türk lezzetleri köprüsü... Amerikalılar Türk su ürünlerini çok seviyor
Türkiye’nin ABD’ye su ürünleri ve hayvansal mamuller ihracatı 10 yılda 3 kat arttı. Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, ABD’ye yapılan 140 milyon dolarlık ihracatın yüzde 63’ünü gerçekleştirerek 88 milyon dolarlık katkı sağladı.
İZMİR (İGFA) - Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ESÜHMİB), New York’ta düzenlenen dünyanın en büyük gıda fuarlarından Summer Fancy Food Fuarı’nda Türk lezzetlerini tanıttı.
Türkiye’den çok sayıda su ürünleri ve hayvansal mamuller firmasının katıldığı fuarda, ESÜHMİB, ABD pazarındaki konumunu güçlendirmek için önemli temaslarda bulundu.
EGE, İHRACATTA ÖNCÜ
Türkiye, 2024 yılında su ürünleri ve hayvansal mamuller sektöründe 3,8 milyar dolarlık ihracat yaparken, ESÜHMİB 1,7 milyar dolarla bu ihracata yüzde 45 katkı sağladı. ABD’ye yapılan 140 milyon dolarlık ihracatın yüzde 63’ünü (88 milyon dolar) gerçekleştiren Birlik, 2025’te 4,1 milyar dolarlık ihracat hedefliyor.
ESÜHMİB Başkanı Bedri Girit, ABD’nin 30 milyar dolarlık ithalat potansiyeline dikkat çekerek, 10 yılda ihracatı 500 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.
TURKİSH TASTES İLE GÜÇLÜ İŞBİRLİKLERİ
Girit, ABD’nin son yıllarda önemli bir ihraç pazarı haline geldiğini vurgulayarak, “Turkish Cargo ile ihracatta büyük bir aşama kaydettik. 2019’dan beri yürüttüğümüz Turkish Tastes projesiyle ABD pazarında güçlü köprüler kuruyoruz. American Culinary Federation ile iş birliklerimiz ve Türk Evi’nde düzenlediğimiz resepsiyonlar, ürünlerimizin yanı sıra ardındaki değerleri ve hikâyeleri paylaşmamız için fırsat sunuyor.” dedi.
YUMURTA İHRACATINDA REKOR ARTIŞ
2025’in ilk yarısında ABD’ye su ürünleri ve hayvansal mamuller ihracatı yüzde 31 artarak 83 milyon dolara ulaştı. Yumurta ihracatı ise yüzde 704’lük rekor artışla 2,1 milyon dolardan 17,2 milyon dolara yükseldi.
Girit, kilogram başına 1,5 dolarlık fonun kaldırılması halinde yumurta ihracatında tarihi bir başarı yakalanabileceğini ifade etti.
FUARDA TÜRK LEZZETLERİ TANITIMI
ESÜHMİB’in fuar standında füme Türk somonu ve peynir tadımları yapılırken, Turkish Tastes projesinin tanıtım elçileri, dünyaca ünlü şefler Tom Macrina ve Reimund Pitts, levrek, çipura ve Türk somonuyla tadım etkinlikleri düzenledi. Birlik Başkanı Bedri Girit ile Yönetim Kurulu Üyeleri Ufuk Atakan Demir ve Cem Sağır, ziyaretçilere Türk su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü hakkında bilgi verdi.
Kaynak: İGF Haber
Son Haberler
TOKİ'nin 105 sosyal konutu Pazaryeri'nde hak sahiplerine teslim edildi
Cumhurbaşkanlığı uyardı, Sağlık Bakanlığı Israrcı! 'Gelmeyen hasta' kesintisine tepki büyüyor
Yüzyılın Konut Projesi'nde son hafta! Başvurular 19 Aralık'ta tamamlanıyor
Başkan Altay, Konya’nın ilçelerinden gelen gençlerle buluştu
Kocaeli Gebze'de üstyapı çalışmalarını yerinde incelendi
Ankara’da “Park Et Devam Et” uygulaması 3 noktada hizmet veriyor
Bursa’da su ürünleri denetimleri sıkı tutuluyor
Kırmızı bültenli 24 suçlu daha Türkiye'ye getirildi... 2,5 yılda 584 firari yakalandı
Bursa'da Osmangazi bir kreşe daha kavuşuyor
Bursa’da DNA barkod denetimleriyle gübre takibi sağlanıyor
Mesleki Yeterlilik Kurumu, yeni ulusal standartları yayımladı
Edirne İl Sağlık'tan Keşan'daki yatırımlara yerinde inceleme
Bursa’da geleneksel 'Mimarlar Balosu'
Geyve Doğantepe’ye 132 metre derinlikten kaliteli su
Bursa'da 2026 coşkusu başladı