Anlık değişen havalar, beraberinde grip vakalarını da artırdı. En çok da bu mevsimde bağışıklığı güçlü tutmak hastalıkları önlemede büyük önem taşıyor. Peki sirke kullanarak soğuk algınlığından korunabilir miyiz? İşte yanıtı...
Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 12:04
Kaynak: İGF Haber
İSTANBUL (İGFA) - Son yıllarda elma sirkesi, üzüm sirkesi gibi çeşitli sirkelerin sağlık üzerinde olumlu etkileri olduğuna dair araştırmaların arttığını ifade eden Ajinomoto İstanbul Tedarik Zincirinden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Gıda Mühendisi Berna Portakal; sirke tüketiminin, glisemik, anti-diyabetik, yağ metabolizması, ülseratif-kolit, kolesterol, karaciğer ve fonksiyonları, oksidatif stres, anti-kanserojen ve antimikrobiyal etkilerinin birçok araştırmada görülebildiğini ifade etti.
Peki kış mevsiminde tüketilen sirkeler bağışıklığımızı nasıl destekliyor?
Gıda Mühendisi Berna Portakal sirkelerin faydalarını şöyle anlattı:
"Sirke, doğal fermantasyon ile üretilir ve diğer fermente ürünlerde olduğu gibi sindirim sistemimizin sağlığını destekleyerek bağışıklık sistemini güçlendirir" diyen Portakal, "Sağlıklı bir sindirim sistemi, vücudun zararlı mikroplarla savaşmasına yardımcı olan bağışıklık hücrelerinin etkili bir şekilde çalışmasını sağlar. Sirkelerin içerdiği asidik özellikler, bakteri ve mikroplarla mücadelede önemli bir yere sahiptir. Özellikle elma sirkesi, içerdiği asetik asidin antimikrobiyal özellikleri sayesinde doğal bir antiseptik olarak işlev görür. Bu, soğuk algınlığı gibi hastalıklarla mücadelede önemlidir" dedi.
İLTİHAP AZALTICI ETKİLERİ BULUNUYOR
Sirkelerin içeriğinde bulunan antioksidanların vücuttaki iltihaplanmayı azaltabileceğini ifade eden Portakal, sağlıklı bir vücut ağırlığı ve metabolizma, bağışıklık sistemini desteklediği ve bazı araştırmalara göre, sirke tüketiminin metabolizmayı hızlandırarak,kilo kontrolüne de yardımcı olabildiğini söyledi. Portakal, sirkelerin içerdikleri vitamin ve minerallerle besleyici öğeler sağladığını belirterek, "Özellikle elma sirkesi, potasyum, kalsiyum ve B vitaminleri gibi önemli besin maddelerini içerir. Bu besin maddeleri, bağışıklık sisteminin düzgün çalışması için gerekli olan temel yapı taşlarıdır. Sirke tüketiminde aşırıya kaçmamak ve dengeli bir beslenme programının bir parçası olarak kullanmak sağlık açısından önemlidir" diye konuştu.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Doğal gripsavar: Sirke!
Anlık değişen havalar, beraberinde grip vakalarını da artırdı. En çok da bu mevsimde bağışıklığı güçlü tutmak hastalıkları önlemede büyük önem taşıyor. Peki sirke kullanarak soğuk algınlığından korunabilir miyiz? İşte yanıtı...
İSTANBUL (İGFA) - Son yıllarda elma sirkesi, üzüm sirkesi gibi çeşitli sirkelerin sağlık üzerinde olumlu etkileri olduğuna dair araştırmaların arttığını ifade eden Ajinomoto İstanbul Tedarik Zincirinden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Gıda Mühendisi Berna Portakal; sirke tüketiminin, glisemik, anti-diyabetik, yağ metabolizması, ülseratif-kolit, kolesterol, karaciğer ve fonksiyonları, oksidatif stres, anti-kanserojen ve antimikrobiyal etkilerinin birçok araştırmada görülebildiğini ifade etti.
Peki kış mevsiminde tüketilen sirkeler bağışıklığımızı nasıl destekliyor?
Gıda Mühendisi Berna Portakal sirkelerin faydalarını şöyle anlattı:
"Sirke, doğal fermantasyon ile üretilir ve diğer fermente ürünlerde olduğu gibi sindirim sistemimizin sağlığını destekleyerek bağışıklık sistemini güçlendirir" diyen Portakal, "Sağlıklı bir sindirim sistemi, vücudun zararlı mikroplarla savaşmasına yardımcı olan bağışıklık hücrelerinin etkili bir şekilde çalışmasını sağlar. Sirkelerin içerdiği asidik özellikler, bakteri ve mikroplarla mücadelede önemli bir yere sahiptir. Özellikle elma sirkesi, içerdiği asetik asidin antimikrobiyal özellikleri sayesinde doğal bir antiseptik olarak işlev görür. Bu, soğuk algınlığı gibi hastalıklarla mücadelede önemlidir" dedi.
İLTİHAP AZALTICI ETKİLERİ BULUNUYOR
Sirkelerin içeriğinde bulunan antioksidanların vücuttaki iltihaplanmayı azaltabileceğini ifade eden Portakal, sağlıklı bir vücut ağırlığı ve metabolizma, bağışıklık sistemini desteklediği ve bazı araştırmalara göre, sirke tüketiminin metabolizmayı hızlandırarak,kilo kontrolüne de yardımcı olabildiğini söyledi. Portakal, sirkelerin içerdikleri vitamin ve minerallerle besleyici öğeler sağladığını belirterek, "Özellikle elma sirkesi, potasyum, kalsiyum ve B vitaminleri gibi önemli besin maddelerini içerir. Bu besin maddeleri, bağışıklık sisteminin düzgün çalışması için gerekli olan temel yapı taşlarıdır. Sirke tüketiminde aşırıya kaçmamak ve dengeli bir beslenme programının bir parçası olarak kullanmak sağlık açısından önemlidir" diye konuştu.
Kaynak: İGF Haber
Son Haberler
Glütensiz ürünlerin sağlıklı olduğuna dair algı gerçek değil!
Avukatlardan 'Büyük Savunma' mitingi
Doğanköy Sağlıkta Nefes-1 projesinin temeli atıldı
484 yıllık gelenek Manisa'ya şifa saçtı
Türkiye'nin en ikonik kütüphanesi olacak
Ticaret Bakanlığı ile Sicil Müdürleri'ne hizmet içi seminer
Sivas-İstanbul seferleri 4 Mayıs'ta başlıyor
Gülben Ergen gümbür gümbür geliyor
Oğuzhan Koç'tan Ankara'da unutulmaz konser
İzmit'te üniversiteli gençler doğayla buluştu
Lila Kağıt, halka arz oluyor
Dünyanın tek turizm karikatürleri yarışmasında ödüller verildi
Malatya'da 'hayır çarşısı' gönülleri ısıtıyor
Girişimler Türk Telekom’la uçuşa geçiyor
İzmir'de Karabağlar’ın geleceği gençlerle şekilleniyor