Diyetisyen Karakuş'tan kurban etinin tüketimi ile ilgili önemli uyarı
Diyetisyen Karakuş'tan kurban etinin tüketimi ile ilgili önemli uyarı
Diyetisyen Karakuş'tan kurban etinin tüketimi ile ilgili önemli uyarı
Haber Giriş Tarihi: 06.06.2025 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2025 11:41
Kaynak:
İGF Haber
Antalya'da Muratpaşa Belediyesi diyetisyeni Tuğçe Karakuş, Kurban Bayramı'nda etin doğru ve sağlıklı tüketimi konusunda önemli uyarılarda bulundu.
ANTALYA (İGFA) - Muratpaşa Belediyesi diyetisyeni Tuğçe Karakuş, kurban etinin kesildikten sonra hemen tüketilmemesi gerektiğini belirterek, etin buzdolabına alınmadan önce 10-12 saat dinlendirilmesi gerektiğini, aksi takdirde hazımsızlık gibi sindirim sorunlarına yol açabileceğini belirtti.
Kırmızı etin pişirme yöntemlerine de değinen diyetisyen Karakuş, "Haşlama, ızgara ya da sote şeklinde pişirmek en sağlıklı yöntemlerdir. Kuyruk yağı ve sakatat kullanımından ise kaçınılmalıdır" dedi.
Mangal yapacaklara da seslenen Karakuş, “Et, ateşten en az 15 cm uzaklıkta pişirilmeli” uyarısında bulundu.
Karakuş ayrıca, etin sindirimini kolaylaştırmak için yanında bol yeşillikli salata tüketimi, günde 2-2,5 litre su içilmesi ve günde 45 dakika yürüyüş yapılması önerilerinde de bulundu.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Diyetisyen Karakuş'tan kurban etinin tüketimi ile ilgili önemli uyarı
Diyetisyen Karakuş'tan kurban etinin tüketimi ile ilgili önemli uyarı
Antalya'da Muratpaşa Belediyesi diyetisyeni Tuğçe Karakuş, Kurban Bayramı'nda etin doğru ve sağlıklı tüketimi konusunda önemli uyarılarda bulundu.
ANTALYA (İGFA) - Muratpaşa Belediyesi diyetisyeni Tuğçe Karakuş, kurban etinin kesildikten sonra hemen tüketilmemesi gerektiğini belirterek, etin buzdolabına alınmadan önce 10-12 saat dinlendirilmesi gerektiğini, aksi takdirde hazımsızlık gibi sindirim sorunlarına yol açabileceğini belirtti.
Kırmızı etin pişirme yöntemlerine de değinen diyetisyen Karakuş, "Haşlama, ızgara ya da sote şeklinde pişirmek en sağlıklı yöntemlerdir. Kuyruk yağı ve sakatat kullanımından ise kaçınılmalıdır" dedi.
Mangal yapacaklara da seslenen Karakuş, “Et, ateşten en az 15 cm uzaklıkta pişirilmeli” uyarısında bulundu.
Karakuş ayrıca, etin sindirimini kolaylaştırmak için yanında bol yeşillikli salata tüketimi, günde 2-2,5 litre su içilmesi ve günde 45 dakika yürüyüş yapılması önerilerinde de bulundu.
Kaynak: İGF Haber
Son Haberler
Bursa Nilüfer'den Dünya Sağlık Örgütü Konferansı’na katkı
Ümit Özdağ Başkanlık Divanı'nı topladı... Yeniden sahaya döndü
Antalya Büyükşehir Hizmet Binasına ‘Erişilebilirlik Belgesi’
Bursa Nilüfer’de yangın! Söndürüldü
Mehmet Murat Çalık’ın avukatından 'sağlık' gerekçeli tahliye çağrısı
Konya’da raylı sistem genişliyor
Spor ve eğlence Osmangazi'de 'Sutopu'nda birleşti
Sınır kapılarında yoğunluk önlemi... Kapıkule’de yazlık yeni düzenlemeler
İzmit Belediyesi'nden konforlu ve güvenli dokunuş
Bursa Gemlik'te Uğur Böcekleri doğayla buluştu
İstanbul Bakırköy’de gastronomi rüzgârı esecek
36. Uluslararası çocuk resimleri yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu
Muğla Milas Belediyesi karakılçık buğday hasadı gerçekleştirdi
Arifiye SAMEK’te yılsonu heyecanı: Sanat ve emek bu sergide buluştu
İstanbul Büyükşehir'den öğrencilere karne şenliği