Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Dicle Üniversitesi ortaklığıyla düzenlenen "Genç şef yöresel yemek yarışması" finalistleri birincilik için hünerlerini sergiledi.
Haber Giriş Tarihi: 30.10.2022 00:06
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2022 00:06
Kaynak:
İGF Haber
DİYARBAKIR (İGFA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi genç nesillere istihdam oluşturmak, unutulmaya yüz tutmuş yemekleri sofralardaki yerine yeniden koymak, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Gastronomi Alanı başvuru sürecinde mesafe kat etmek ve gastroturizmi geliştirmek amacıyla çalışmalara devam ediyor.
Esnaf ve Sanatkar İşleri Daire Başkanlığı ile Dicle Üniversitesi (DÜ) Aşçılık Programı iş birliği ile düzenlenen ve DÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümünden 220 öğrencinin katıldığı yarışmada eleme sonucunda 10 yarışmacı bu kez birincilik için yarıştı.
Tarihi Sur ilçesinde bulunan Cemil Paşa Konağı'nda düzenlenen finalde, jüride yer alan Esnaf ve Sanatkar İşleri Daire Başkanı Ahmet Salduş, Diyarbakır Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Haşim Elkaan, Diyarbakır Hevsel Mutfağı Araştırma ve Tanıtım Derneği Başkanı Ekin Ensarioğlu ve Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi diyetisyeni Müjde Ok, hazırlanan yöresel yemekleri tattı.
Zorlu bir tadım sürecinin ardından Neşe Ensarioğlu "Duvaklı pilav" ile birinci, Zilan Şan "Kibe mumbar" ile ikinci, Kübra Güner "Keşkek yatağında eşkene" yemeğiyle üçüncü oldu.
Dereceye giren yarışmacıların ödüllerini ve belgelerini Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç ile Esnaf ve Sanatkar İşleri Daire Başkanı Ahmet Salduş verdi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Diyarbakırlı şeflerin birincilik yarışı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Dicle Üniversitesi ortaklığıyla düzenlenen "Genç şef yöresel yemek yarışması" finalistleri birincilik için hünerlerini sergiledi.
DİYARBAKIR (İGFA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi genç nesillere istihdam oluşturmak, unutulmaya yüz tutmuş yemekleri sofralardaki yerine yeniden koymak, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Gastronomi Alanı başvuru sürecinde mesafe kat etmek ve gastroturizmi geliştirmek amacıyla çalışmalara devam ediyor.
Esnaf ve Sanatkar İşleri Daire Başkanlığı ile Dicle Üniversitesi (DÜ) Aşçılık Programı iş birliği ile düzenlenen ve DÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümünden 220 öğrencinin katıldığı yarışmada eleme sonucunda 10 yarışmacı bu kez birincilik için yarıştı.
Tarihi Sur ilçesinde bulunan Cemil Paşa Konağı'nda düzenlenen finalde, jüride yer alan Esnaf ve Sanatkar İşleri Daire Başkanı Ahmet Salduş, Diyarbakır Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Haşim Elkaan, Diyarbakır Hevsel Mutfağı Araştırma ve Tanıtım Derneği Başkanı Ekin Ensarioğlu ve Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi diyetisyeni Müjde Ok, hazırlanan yöresel yemekleri tattı.
Zorlu bir tadım sürecinin ardından Neşe Ensarioğlu "Duvaklı pilav" ile birinci, Zilan Şan "Kibe mumbar" ile ikinci, Kübra Güner "Keşkek yatağında eşkene" yemeğiyle üçüncü oldu.
Dereceye giren yarışmacıların ödüllerini ve belgelerini Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç ile Esnaf ve Sanatkar İşleri Daire Başkanı Ahmet Salduş verdi.
Kaynak: İGF Haber
Son Haberler
Bilecik Pazaryeri’nde kan bağışı seferberliği
Doğu Karadeniz için kuvvetli yağış ve kar uyarısı!
Ordu’da çocuklara 186 yeni oyun grubu kazandırıldı
Önce Karadeniz, ardından Akdeniz sallandı!
İzmir Öğretmen Akademilerİ'nde Türk Müziği ziyafeti
Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay'la ilgili son durum açıklaması
Balıkesir’de öğrencilere ulaşım kolaylığı
Bozüyük OSB Müteşebbis Heyeti toplandı
Ziynet Sali'den Londra'da 25. yıla görkemli final
Trabzon Büyükşehir sporcularından madalya yağmuru
Antalya’da atık kumaşlar yılbaşı neşesine dönüştü
Erdoğan ile Putin arasında kritik görüşme yapıldı
KTO, makine ve takım tezgahları sektörünün nabzını tuttu
PTT'den 185. yıla özel sergi
Muğla Büyükşehir'den doğal dokuyu koruyan hamle