Bakanlık rehber oldu... Kurban eti nasıl doğru saklanmalı ve soğutulmalı?
Bakanlık rehber oldu... Kurban eti nasıl doğru saklanmalı ve soğutulmalı?
Bakanlık rehber oldu... Kurban eti nasıl doğru saklanmalı ve soğutulmalı?
Haber Giriş Tarihi: 08.06.2025 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2025 17:05
Kaynak:
İGF Haber
Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı’nda etin bozulmadan saklanması ve sağlıklı tüketilmesi için doğru soğutma ve saklama yöntemlerini içeren rehber yayımladı.
ANKARA (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı’nda etin hem sağlık hem de lezzet açısından korunması için önemli uyarılar ve öneriler paylaştı.
Bakanlık, etin bozulmaması için doğru şekilde soğutulup saklanmasının zorunlu olduğunu vurguladı.
SOĞUTMA VE SAKLAMA KOŞULLARI
Bakanlık, kurban kesiminden sonra etin sağlıklı kalabilmesi için soğutma işleminin dikkatle yapılması gerektiğini belirtti.
Konuyla ilgili sosyal medya hesabından infografik yayımlayan Tarım ve Orman Bakanlığı, sakatatların 0-3°C, diğer etlerin ise 0-7°C’de saklanması gerektiğini, taze etin buzdolabında 1 hafta tazeliğini korurken, uygun şekilde paketlendikten sonra buzlukta eksi 18°C’de 6 ay saklanabileceğini kaydetti.
Grafikte ayrıca etlerin kavurma gibi uzun süreli saklama yöntemlerinde uygun koşullarda 1 yıl raf ömrü kazanabileceği ifade edildi.
DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Uzun süre oda sıcaklığında bekletilen etin bozulabileceği, besin değerinin ve lezzetinin kaybolabileceği uyarısı yapıldı.
Sakatatların temizliğine de dikkat çekilen açıklamada, iç kemik ve bağırsakların kimyasal madde kullanılmadan temizlenmesi gerektiğinin altı çizildi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Marmara TV
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bakanlık rehber oldu... Kurban eti nasıl doğru saklanmalı ve soğutulmalı?
Bakanlık rehber oldu... Kurban eti nasıl doğru saklanmalı ve soğutulmalı?
Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı’nda etin bozulmadan saklanması ve sağlıklı tüketilmesi için doğru soğutma ve saklama yöntemlerini içeren rehber yayımladı.
ANKARA (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı’nda etin hem sağlık hem de lezzet açısından korunması için önemli uyarılar ve öneriler paylaştı.
Bakanlık, etin bozulmaması için doğru şekilde soğutulup saklanmasının zorunlu olduğunu vurguladı.
SOĞUTMA VE SAKLAMA KOŞULLARI
Bakanlık, kurban kesiminden sonra etin sağlıklı kalabilmesi için soğutma işleminin dikkatle yapılması gerektiğini belirtti.
Konuyla ilgili sosyal medya hesabından infografik yayımlayan Tarım ve Orman Bakanlığı, sakatatların 0-3°C, diğer etlerin ise 0-7°C’de saklanması gerektiğini, taze etin buzdolabında 1 hafta tazeliğini korurken, uygun şekilde paketlendikten sonra buzlukta eksi 18°C’de 6 ay saklanabileceğini kaydetti.
Grafikte ayrıca etlerin kavurma gibi uzun süreli saklama yöntemlerinde uygun koşullarda 1 yıl raf ömrü kazanabileceği ifade edildi.
DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Uzun süre oda sıcaklığında bekletilen etin bozulabileceği, besin değerinin ve lezzetinin kaybolabileceği uyarısı yapıldı.
Sakatatların temizliğine de dikkat çekilen açıklamada, iç kemik ve bağırsakların kimyasal madde kullanılmadan temizlenmesi gerektiğinin altı çizildi.
Kaynak: İGF Haber
Son Haberler
Hudutlarda 221 şahıs yakalandı
Edirne'nin tarihi ve kültürel hazinesi: Trakya Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesi
Malatya'da öğrencilerin “Yaz Seninle Güzel” programı keyfi
Bursa Karacabey’de orman yangını: 500 dönüm zarar gördü
Antalya'daki kültürel mirasa koruma katkısı
Basın İlan'dan süreli yayınlara 'ihlal' cezası
Bursa-İzmir BİK bölge müdürlüklerinde görev değişimi
Denizli’de kırsal ailelere düğün desteği
Bursa Nilüfer’de çocuklar arkeoloji ile tanışıyor
İzmit Belediyesi 'Gültepe'lileri dinledi
Konya Selçuklu'da kamyon üzeri gübre dağıtım aracı
Muğla’da zabıta ekiplerinden dilencilik operasyonu
İzmit’te çocuklar yüzme öğreniyor
Huawei, Dubai'deki 'Fashion Next' lansmanında, yeni ürünlerini ve XMAGE Awards 2025'i tanıttı
Konya'nın gururu sporcu EYOF'ta Türkiye'yi temsil edecek