Bakanlık rehber oldu... Kurban eti nasıl doğru saklanmalı ve soğutulmalı?
Bakanlık rehber oldu... Kurban eti nasıl doğru saklanmalı ve soğutulmalı?
Bakanlık rehber oldu... Kurban eti nasıl doğru saklanmalı ve soğutulmalı?
Haber Giriş Tarihi: 08.06.2025 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2025 17:05
Kaynak:
İGF Haber
Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı’nda etin bozulmadan saklanması ve sağlıklı tüketilmesi için doğru soğutma ve saklama yöntemlerini içeren rehber yayımladı.
ANKARA (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı’nda etin hem sağlık hem de lezzet açısından korunması için önemli uyarılar ve öneriler paylaştı.
Bakanlık, etin bozulmaması için doğru şekilde soğutulup saklanmasının zorunlu olduğunu vurguladı.
SOĞUTMA VE SAKLAMA KOŞULLARI
Bakanlık, kurban kesiminden sonra etin sağlıklı kalabilmesi için soğutma işleminin dikkatle yapılması gerektiğini belirtti.
Konuyla ilgili sosyal medya hesabından infografik yayımlayan Tarım ve Orman Bakanlığı, sakatatların 0-3°C, diğer etlerin ise 0-7°C’de saklanması gerektiğini, taze etin buzdolabında 1 hafta tazeliğini korurken, uygun şekilde paketlendikten sonra buzlukta eksi 18°C’de 6 ay saklanabileceğini kaydetti.
Grafikte ayrıca etlerin kavurma gibi uzun süreli saklama yöntemlerinde uygun koşullarda 1 yıl raf ömrü kazanabileceği ifade edildi.
DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Uzun süre oda sıcaklığında bekletilen etin bozulabileceği, besin değerinin ve lezzetinin kaybolabileceği uyarısı yapıldı.
Sakatatların temizliğine de dikkat çekilen açıklamada, iç kemik ve bağırsakların kimyasal madde kullanılmadan temizlenmesi gerektiğinin altı çizildi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bakanlık rehber oldu... Kurban eti nasıl doğru saklanmalı ve soğutulmalı?
Bakanlık rehber oldu... Kurban eti nasıl doğru saklanmalı ve soğutulmalı?
Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı’nda etin bozulmadan saklanması ve sağlıklı tüketilmesi için doğru soğutma ve saklama yöntemlerini içeren rehber yayımladı.
ANKARA (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı’nda etin hem sağlık hem de lezzet açısından korunması için önemli uyarılar ve öneriler paylaştı.
Bakanlık, etin bozulmaması için doğru şekilde soğutulup saklanmasının zorunlu olduğunu vurguladı.
SOĞUTMA VE SAKLAMA KOŞULLARI
Bakanlık, kurban kesiminden sonra etin sağlıklı kalabilmesi için soğutma işleminin dikkatle yapılması gerektiğini belirtti.
Konuyla ilgili sosyal medya hesabından infografik yayımlayan Tarım ve Orman Bakanlığı, sakatatların 0-3°C, diğer etlerin ise 0-7°C’de saklanması gerektiğini, taze etin buzdolabında 1 hafta tazeliğini korurken, uygun şekilde paketlendikten sonra buzlukta eksi 18°C’de 6 ay saklanabileceğini kaydetti.
Grafikte ayrıca etlerin kavurma gibi uzun süreli saklama yöntemlerinde uygun koşullarda 1 yıl raf ömrü kazanabileceği ifade edildi.
DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Uzun süre oda sıcaklığında bekletilen etin bozulabileceği, besin değerinin ve lezzetinin kaybolabileceği uyarısı yapıldı.
Sakatatların temizliğine de dikkat çekilen açıklamada, iç kemik ve bağırsakların kimyasal madde kullanılmadan temizlenmesi gerektiğinin altı çizildi.
Kaynak: İGF Haber
Son Haberler
Yeni torba yasa doğayı tehdit ediyor.... TEMA Vakfı’ndan sert uyarı!
Seka Kağıt Müzesi’nde Moda Akademisi’nden görsel şölen
CHP Milletvekili Yontar: Vatandaş soruşturma tehdidiyle susturuluyor!
Erdoğan: Türkiye’yi ciddiyetiyle yönetiyor, polemiklere prim vermiyoruz... Milletimiz müsterih olsun
Edirne Keşan Sosyal Hizmet Merkezi’nden KİPA AVM’de tanıtım standı
ASAT’tan 500 Milyon TL’lik altyapı yatırımı
Bakan Yerlikaya 'asla kabul edilemez' dedi... Muğla'yı acil topluyor!
Antalya’nın her köşesinde vektörle mücadele
Minik Eyüphan'ın merhameti Nazlı'yı hayata bağladı
Bursa Nilüfer'den Dünya Sağlık Örgütü Konferansı’na katkı
Ümit Özdağ Başkanlık Divanı'nı topladı... Yeniden sahaya döndü
Antalya Büyükşehir Hizmet Binasına ‘Erişilebilirlik Belgesi’
Bursa Nilüfer’de yangın! Söndürüldü
Mehmet Murat Çalık’ın avukatından 'sağlık' gerekçeli tahliye çağrısı
Konya’da raylı sistem genişliyor