Türk Gıda Kodeksi’nde yapılan düzenleme ile arı sütü, toz arı sütü, arı poleni, kurutulmuş arı poleni ve arı ekmeği dışarıdan herhangi bir madde ilave edilmeden üretilecek.
Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 12:05
Kaynak: İGF Haber
ANKARA (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Türk Gıda Kodeksi Arı Ürünleri Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Tebliğle, gıda veya takviye edici gıda olarak piyasaya arz edilen arı ekmeği, arı poleni, arı sütü, ham propolis, propolis, toz arı sütü ve kurutulmuş polen gibi arı ürünlerinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretimi, hazırlanması, işlenmesi, muhafazası, depolanması, taşınması ve piyasaya arzına ilişkin hususlar düzenlendi.
Tebliğle, arı sütü ve toz arı sütü, ham propolis ve propolis ile arı poleni, kurutulmuş arı poleni ve arı ekmeğinin sahip olması gereken ürün özellikleri de belirlendi. Böylelikle arı sütü, toz arı sütü, arı poleni, kurutulmuş arı poleni ve arı ekmeği gibi ürünlere dışarıdan herhangi bir madde ilave edilemeyecek.
Arı ürünlerinde bulaşanlar, pestisit kalıntıları, veteriner ilaç kalıntılarına dair Türk Gıda Kodeksi'nin ilgili yönetmeliklerinin hükümlerinin uygulanacak.
Söz konusu ürünlerde aroma vericiler ve aroma verme özelliği taşıyan gıda bileşenleri kullanılamayacak.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme
Türk Gıda Kodeksi’nde yapılan düzenleme ile arı sütü, toz arı sütü, arı poleni, kurutulmuş arı poleni ve arı ekmeği dışarıdan herhangi bir madde ilave edilmeden üretilecek.
ANKARA (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Türk Gıda Kodeksi Arı Ürünleri Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Tebliğle, gıda veya takviye edici gıda olarak piyasaya arz edilen arı ekmeği, arı poleni, arı sütü, ham propolis, propolis, toz arı sütü ve kurutulmuş polen gibi arı ürünlerinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretimi, hazırlanması, işlenmesi, muhafazası, depolanması, taşınması ve piyasaya arzına ilişkin hususlar düzenlendi.
Tebliğle, arı sütü ve toz arı sütü, ham propolis ve propolis ile arı poleni, kurutulmuş arı poleni ve arı ekmeğinin sahip olması gereken ürün özellikleri de belirlendi. Böylelikle arı sütü, toz arı sütü, arı poleni, kurutulmuş arı poleni ve arı ekmeği gibi ürünlere dışarıdan herhangi bir madde ilave edilemeyecek.
Arı ürünlerinde bulaşanlar, pestisit kalıntıları, veteriner ilaç kalıntılarına dair Türk Gıda Kodeksi'nin ilgili yönetmeliklerinin hükümlerinin uygulanacak.
Söz konusu ürünlerde aroma vericiler ve aroma verme özelliği taşıyan gıda bileşenleri kullanılamayacak.
Söz konusu tebliğin detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz.
Kaynak: İGF Haber
Son Haberler
ESTAB Meclisi dün toplandı
Malatya'da vatandaşlara ücretsiz fide desteği
Cem Bölükbaşı Le Mans Serisi Avrupa Şampiyonası’nda ikinci yarışına çıkacak
Mehmet Özcan, GÜNEKAB meclis başkanlığına seçildi
Başkan Aydoğmuş: "Yozgat spor alanında daha da ileriye gidecek"
İHH'dan Gazze'ye yardım eli
Keşan'da uyuşturucu operasyonları
Edirne'de jandarma balık ağlarını topladı
Kocaeli'de kına gecesi geleneği yaşatıldı
Ege İhracatçı Birlikleri’nden Nisan ayında 1 milyar 360 milyon dolarlık ihracat
Edirne'de son bir haftada aranan 148 kişi yakalandı
Keşanspor, Sarayspor 1953 karşısında
İstanbul bu uygulama ile 3 boyutlu keşfedilecek
Türkiye Karting Şampiyonası'nda BOM Karting rüzgarı
İmamoğlu’ndan ‘Gazze’ tepkisi