Adana Yüreğir’de bir döner işletmesinde, sosyal medya görüntüleri üzerine yapılan denetimde hijyen kurallarına uyulmadığı tespit edildi. Yüreğir İlçe Müdürlüğü ekipleri, hijyenik olmayan koşullar dolayısıyla işletmeciye idari işlem uyguladı.
ADANA (İGFA) - Adana’nın Yüreğir ilçesinde bir döner işletmesine ilişkin sosyal medyada yer alan görüntüler üzerine harekete geçen Yüreğir İlçe Müdürlüğü Kontrol Görevlisi ekipleri, işletmede kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi.
Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, denetimlerde gıda güvenliği ve hijyen kurallarına uyum kontrol edildi. Denetimlerde, kanatlı döner üretimi yapan işletmelerin hammadde temininden son ürüne kadar tüm aşamalarda izlenebilirlik kayıtlarını tutması, mikrobiyolojik risklere karşı üretim yapması ve hijyen gerekliliklerine uyması gerektiği vurgulandı.
Pişirme sırasında merkezi sıcaklığın en az 72 °C’ye ulaşması, çiğ et ilavesi yapılmaması, dönerin raf ömrünün 12 saati geçmemesi ve artan ürünlerin tekrar kullanılmaması gibi kurallara dikkat çekilen incelemeler sonucunda, işletmenin hijyenik olmayan koşullarda faaliyet gösterdiği tespit edildi ve işletmeciye yasa gereği idari işlem uygulandı.
Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, gıda güvenilirliği için denetimlerin aralıksız devam edeceğini kaydetti.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Adana Yüreğir'de o işletmeye idari işlem!
Adana Yüreğir’de bir döner işletmesinde, sosyal medya görüntüleri üzerine yapılan denetimde hijyen kurallarına uyulmadığı tespit edildi. Yüreğir İlçe Müdürlüğü ekipleri, hijyenik olmayan koşullar dolayısıyla işletmeciye idari işlem uyguladı.
ADANA (İGFA) - Adana’nın Yüreğir ilçesinde bir döner işletmesine ilişkin sosyal medyada yer alan görüntüler üzerine harekete geçen Yüreğir İlçe Müdürlüğü Kontrol Görevlisi ekipleri, işletmede kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi.
Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, denetimlerde gıda güvenliği ve hijyen kurallarına uyum kontrol edildi. Denetimlerde, kanatlı döner üretimi yapan işletmelerin hammadde temininden son ürüne kadar tüm aşamalarda izlenebilirlik kayıtlarını tutması, mikrobiyolojik risklere karşı üretim yapması ve hijyen gerekliliklerine uyması gerektiği vurgulandı.
Pişirme sırasında merkezi sıcaklığın en az 72 °C’ye ulaşması, çiğ et ilavesi yapılmaması, dönerin raf ömrünün 12 saati geçmemesi ve artan ürünlerin tekrar kullanılmaması gibi kurallara dikkat çekilen incelemeler sonucunda, işletmenin hijyenik olmayan koşullarda faaliyet gösterdiği tespit edildi ve işletmeciye yasa gereği idari işlem uygulandı.
Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, gıda güvenilirliği için denetimlerin aralıksız devam edeceğini kaydetti.
Kaynak: İGF Haber
Son Haberler
Başkan Bozbey'den 'Güçlü STK' vurgusu
TOFAŞ’ın gençleri 2025 Youth BCL Turnuvası’nda
İzmir'de 23 Nisan’da ulaşım yüzde 50 indirimli
Vekâletle kurban bedelleri açıklandı
TBMM çocuklara emanet
Ebeler koruyucu sağlık hizmetini sunamıyor
Manisa'da enerji verimliliğine yönelik önemli adım
Başkan Sezer koltuğunu Aslı Çırak’a devretti
İzmir'de çocuk başkanlar koltuğa oturdu, isteklerini sıraladılar!
Bursa Osmangazi'de ‘Böcek Bilim’ buluşması yapıldı
Milli İrade Meydanı çocukların neşesi ile cıvıl cıvıl
Çevre Şehircilik'ten afet bölgesinde 23 Nisan Şenliği
İşitme engelli güreşçilerden Türkiye şampiyonluğu
Bursa geleceğin sağlıklı nesilleri için İnegöl'de adım adım HOBA
Bursa Gürsu’da çocuk kitap fuarı kapılarını açtı