Türkiye’de 2024 yılında kırmızı et üretimi yüzde 11,7 azalarak 2 milyon 105 bin 895 tona geriledi. Sığır, koyun, keçi ve manda eti üretiminde düşüş yaşandı.
ANKARA (İGFA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı kırmızı et üretim istatistiklerini yayımladı.
Tarımsal İşletmelerde Hayvansal Üretim Araştırması’na dayalı verilere göre, 2023’te 2 milyon 384 bin 47 ton olan kırmızı et üretimi, 2024’te yüzde 11,7 azalarak 2 milyon 105 bin 895 tona düştü.
Sığır eti üretimi yüzde 11,2 azalarak 1 milyon 483 bin 42 ton, koyun eti yüzde 10,5 azalarak 509 bin 539 ton, keçi eti yüzde 22,8 azalarak 99 bin 532 ton, manda eti ise yüzde 10,4 azalarak 13 bin 781 ton oldu.
Kırmızı et üretiminin 2024’teki dağılımı şöyle: yüzde 70,4 sığır eti, yüzde 24,2 koyun eti, yüzde 4,7 keçi eti, yüzde 0,7 manda eti. 2023’te ise bu oranlar sırasıyla yüzde 70,1, yüzde 23,9, yüzde 5,4 ve yüzde 0,6 idi.
Son 10 yıla bakıldığında, kırmızı et üretimi 2015’te 1 milyon 187 bin 18 ton iken, 2024’te 2 milyon 105 bin 895 tona ulaştı.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
2024’te kırmızı et üretimi düştü
2024’te kırmızı et üretimi düştü
Türkiye’de 2024 yılında kırmızı et üretimi yüzde 11,7 azalarak 2 milyon 105 bin 895 tona geriledi. Sığır, koyun, keçi ve manda eti üretiminde düşüş yaşandı.
ANKARA (İGFA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı kırmızı et üretim istatistiklerini yayımladı.
Tarımsal İşletmelerde Hayvansal Üretim Araştırması’na dayalı verilere göre, 2023’te 2 milyon 384 bin 47 ton olan kırmızı et üretimi, 2024’te yüzde 11,7 azalarak 2 milyon 105 bin 895 tona düştü.
Sığır eti üretimi yüzde 11,2 azalarak 1 milyon 483 bin 42 ton, koyun eti yüzde 10,5 azalarak 509 bin 539 ton, keçi eti yüzde 22,8 azalarak 99 bin 532 ton, manda eti ise yüzde 10,4 azalarak 13 bin 781 ton oldu.
Kırmızı et üretiminin 2024’teki dağılımı şöyle: yüzde 70,4 sığır eti, yüzde 24,2 koyun eti, yüzde 4,7 keçi eti, yüzde 0,7 manda eti. 2023’te ise bu oranlar sırasıyla yüzde 70,1, yüzde 23,9, yüzde 5,4 ve yüzde 0,6 idi.
Son 10 yıla bakıldığında, kırmızı et üretimi 2015’te 1 milyon 187 bin 18 ton iken, 2024’te 2 milyon 105 bin 895 tona ulaştı.
Kaynak: İGF Haber
Son Haberler
Mehmet Atmaca: “2026 bütçesi ulaştırmada yatırım değil, durgunluk vaat ediyor”
Pazaryeri’nde kan bağışı seferberliği
170 bin ton sıcak asfaltla Diyarbakır'ın ana aksları yenilendi
İlçenin geleceği Talas 5.0
Kayseri Talas'ta antikacılar yeni yerinde buluşuyor
KTO uluslararası öğrencileri firmalarla buluşturdu
25 yıl hapis cezası bulunan uyuşturucu hükümlüsü yakalandı
Yakutiye’de kar alarmı
DESKİ’den ilçelerde yaşam standardını yükseltecek hamle
Balıkesir’in en büyük sorunu altyapı
MARKAL, Habib Makina güvencesiyle 20 yıldır Türkiye’de
Balıkesir’den Türkiye’ye örnek proje
Balıkesir Büyükşehir'den susam üreticilerine destek
Balıkesir Büyükşehir'den öğrencilere ulaşımı sevdiren hizmet
Turistlerin yüzü zabıta ile güldü