SON DAKİKA
Hava Durumu

Turistlerin yeni tercihi... Sakal bıyık ekimi!

Türkiye, son zamanlarda sakal ve bıyık ektirmek isteyen turistleri de ağırlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2022 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2022 11:45
Kaynak: İGF Haber
Turistlerin yeni tercihi... Sakal bıyık ekimi!

İSTANBUL (İGFA) - Medikal estetik uygulamalarının sağladığı konfor her geçen gün daha fazla kişiye ulaşırken Türkiye, saç ekiminde olduğu kadar sakal ve bıyık ekiminde de sağlık turizminde başı çekiyor.

Genetik olarak ya da travma, yaralanma, enfeksiyon gibi durumlardan sonra meydana gelen seyreklikler ya da tam köselik, sakal ekimi uygulamasının giderek çok daha fazla talep görmesini sağlıyor.

Sakal ve bıyık ekiminin kişiye özel olarak kurgulandığını ve herkeste kıl yoğunluğunun farklı planlanması gerektiğini söyleyen GlobalHair Medikal Direktörü Berkant Dural, “Saç ekiminden sonra sakal ve bıyık ekimi için de yurt dışından birçok danışan bizlere ulaşıyor. Doğal görünüm her geçen gün önem kazanırken, dış görünüşüne önem veren kişilerin istek ve tercihleri de ön plana çıkıyor. Türkiye ise bu noktada uzmanlaşmış bir ülke. Daha çok Amerika ve Avrupa’dan ziyaretçi alıyoruz” dedi.

İşlem sonrasında kişinin yüzü bandajlandığını belirten Dural, "72 saat boyunca yüzün her türlü sürtünmeden korunması gerekiyor. Bu süre zarfında yüze su da değmemesi kritik bir kural. Enfeksiyon riskini minimize etmek içinse düzenli bir şekilde işlem yapılan yerlerin baskı yapılmadan temizlenmesi gerekiyor. Hastalar ilk tıraşını iki hafta sonra yapabiliyor” diye konuştu.

Kaynak: İGF Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.