SON DAKİKA
Hava Durumu

Karayolları'ndan '1915' açıklaması

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapım ve işletme süresi ile ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü açıklama yaptı. Köprünün erken bitirilmesi ile kazanılan sürenin işletme süresine dahil edileceği ve bunun da 622,5 milyon euro tasarruf sağlayacağı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2022 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2022 10:30
Kaynak: İGF Haber
Karayolları'ndan '1915' açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü'nden, 1915 Çanakkale Köprüsünün yapım ve işletme süresi ile ilgili açıklama geldi.

Açıklamada, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu hakkında bazı basın yayın organlarında yer alan iddiaların kamuoyunu yanlış bilgilendirme ve yönlendirme maksadı taşıdığı belirtildi.

Karayollarından yapılan açıklamaya göre, köprünün bitilmesi için yüklenici firma teşvik edildiği kaydedilen açıklamada, sözleşmedeki bir hüküm gereğince, yüklenicinin projeyi öngörülenden 1,5 yıl erken bitirmesi ile 622 ,5 milyon euro tasarruf sağlandığı belirtildi.

Açıklamada, 2 milyar 545 milyon euro yatırım tutarı ile tamamlanan projenin ekonomiye etkilerine de dikkat çekildi. Yaklaşık maliyet 4 milyar 329 milyon euro iken, görevli şirkete devletin taahhüt ettiği garanti bedelinin 3 milyar 796 milyon euro olduğunun altı çizilen açıklamada, "Bu bedel, işletme süresinin erken başlamasına rağmen yüzde 12 daha azdır." denilen açıklamada, "İddia edilen zarar, tamamen hayal ürünü ve iftiradır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamaya göre, söz konusu proje ile bir yılda zamandan, akaryakıt tüketiminden ve karbon salınımındaki azalmadan dolayı toplamda 415 milyon euro tasarruf edileceği bildirildi.

Kaynak: İGF Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.