SON DAKİKA
Hava Durumu

“Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri” Gaziantep’te sürüyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 12 ilde gençlere yönelik düzenlenen "Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri", Gaziantep'te başladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2022 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2022 09:45
Kaynak: İGF Haber
“Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri” Gaziantep’te sürüyor

GAZİANTEP (İGFA) - Gençleri kamu kurumlarıyla bir araya getirmek amacıyla ilki 9-12 Aralık'ta Ankara'da yapılan "Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri", yoğun ilgi üzerine "Geleceğin Burada, Devletin Senin Yanında" sloganıyla 12 ilde organize edildi.

Ankara'dan sonra Gaziantep'te başlatılan ve Ortadoğu Fuar Merkezi'nde organize edilen etkinliğe, gençler yoğun ilgi gösterdi.

İletişim Başkanlığı koordinasyonunda, Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri ile hedefini seçmek, kariyerini planlamak veya girişimci olmak isteyen üniversite öğrencileriyle onlara hibe ve destek sağlayan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerini bir araya getiren organizasyonda, bakanlıklar, Cumhurbaşkanlığı ofisleri ile Cumhurbaşkanlığına bağlı kuruluşlar yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Evren Başar, gazetecilere, organizasyonun ikinci ayağında Gaziantep'te olduklarını, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un selamlarını gençlere getirdiğini söyledi.

Hemen hemen tüm bakanlıkların ve bazı kamu kuruluşlarının buluşmada yerini aldığını anlatan İletişim Başkan Yardımcısı Başar, "Gençlerimiz, destek, teşvik, hibe, burs, staj gibi ne gibi imkân varsa onları uzmanlardan dinliyor. Gençlerimiz geleceğini ve kariyerini oluştururken devlet ne gibi katkılar sağlayabiliyor onları tanıtmak istiyoruz." diye konuştu. İletişim Başkan Yardımcısı Başar, organizasyonun yarın da devam edeceğini belirterek, Gaziantep ve civar illerde yaşayan tüm gençleri etkinliğe katılmaya davet etti.

Gaziantep Valisi Davut Gül ise yoğun katılım olduğunu belirterek organizasyon sayesinde gençlerin birebir muhataplarıyla buluştuğunu vurguladı.

Kamu kurumlarına ait stantlarda tanıtımlar yapılarak, gençlerin burs, hibe, fon, kredi gibi maddi destekler, ihtiyaç duydukları staj programları, uluslararası alandaki proje destekleri hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanan tanıtım günleri, gençlerin yeteneklerini keşfedip geliştirmelerine katkıda bulunmayı, ekonomi, eğitim, kültür, sanat, bilim, sağlık, spor gibi her alanda gençlerin destekler hakkında bilgilendirilmesini ve doğru yönlendirilmesini amaçlıyor.

Organizasyon, Gaziantep'in ardından Konya, Antalya, Adana, Kayseri, Malatya, Samsun, Diyarbakır, Van, İzmir, İstanbul ve Eskişehir'de de düzenlenecek.

Kaynak: İGF Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.