SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Keles'teki Kocayayla Göleti sulamaya açıldı

DSİ, Bursa'nın Keles ilçesinde Kocayayla Göleti Sulaması'nda sona gelindiğini, 4 bin 550 dekar tarım alanının sulamaya açıldığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2022 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2022 10:00
Kaynak: İGF Haber
Bursa Keles'teki Kocayayla Göleti sulamaya açıldı

BURSA (İGFA) - Türkiye'de 1954 yılından bu yana toprak ve su kaynaklarını geliştirmekle sorumlu olan DSİ, aralarında dünyada ilk kez uygulanan projelerin, en yüksek ve büyük barajların, en uzun sulama kanallarının ve içme suyu maksatlı tünellerin bulunduğu sayısız tesisi tamamlayarak kullanıma sunmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Bursa'nın Keles ilçesinde KocayaylaGöleti’nde gelinen son nokta hakkında yazılı açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, sulama inşaatında çalışmaların tamamlandığını, toplamda 4 bin 550 dekar tarım alanının sulamaya açıldığını kaydetti.

Projenin tüm aşamalarının tamamlanması neticesinde 2021 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 13 milyon 520 bin liralık katkı sağlanmasının hedeflendiğini vurgulayan Genel Müdür Yıldız, yazılı açıklamasında "Projenin yüzde 100’lik kısmı tamamlanarak çeşitli çap ve basınç sınıfında 22 bin 930 metre HDPE boru döşenmesi ve 170 adet sanat yapısı imalatları tamamlanmış olup 4 bin 550 dekar tarımsal alan sulamaya açılmıştır" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İGF Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.