SON DAKİKA
Hava Durumu

Uluslararası şirketler rotalarını Türkiye’ye çeviriyor

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'daki faaliyetlerini askıya alan ya da bu pazardan çekildikten sonra bölgede güvenli ve istikrarlı adres arayışına giren uluslararası şirketler, Türkiye'deki yatırım ortamını mercek altına aldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2022 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2022 13:30
Kaynak: İGF Haber
Uluslararası şirketler rotalarını Türkiye’ye çeviriyor

ANKARA (İGFA) - COVID-19 salgınının ardından Rusya-Ukrayna savaşından da etkilenen uluslararası şirketler rotalarını "bölgenin güvenli limanı" ve "ticaret üssü" olarak görülen Türkiye'ye çevirdi.

Özellikle Türkiye'ye uluslararası sermaye yatırımlarında ikinci sırada yer alan ABD'li şirketler, ülkedeki yatırım imkânlarını yerinde görerek iş birliği yapmak amacıyla karşılıklı ziyaretlere odaklandı.

Pandemi ile birlikte gelen değişim birçok şirket, yatırım fırsatları, enerji fiyatları, nakliye ücretleri, iş gücü ortamı gibi nedenleri göz önüne alarak Uzak Doğu'daki yatırımlarını Türkiye'nin de aralarında olduğu ülkelere kaydırmaya başladı. Salgının etkilerinin azalmaya başladığı dönemde Rusya-Ukrayna savaşının çıkması, yatırım planlarında değişime yol açtı. Çok sayıda ülke ve teşkilatın Rusya'ya yönelik uygulamaya koyduğu yaptırımlara destek veren dünyanın önde gelen firmaları, ya Rusya'daki faaliyetlerini askıya aldı ya da bu pazardan çekilerek alternatif arayışına girdi.

Rusya'dan çekilmelerine karşın bölgeye yönelik operasyonlarını ve yatırımlarını koordine edecekleri güvenli ve istikrarlı adres arayan uluslararası şirketler, iş ortamını da dikkate alarak yönlerini Türkiye'ye çevirmeye başladı.

Kaynak: İGF Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.