SON DAKİKA
Hava Durumu

Tekstil sektörü Texhibition’la ihracatta bir üst ligi hedefliyor

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin (İTHİB) İstanbul Ticaret Odası (İTO) iş birliği ile küresel alıcılarla sektörü buluşturan Texhibition İstanbul Kumaş ve Tekstil Aksesuarları Fuarı İstanbul Fuar Merkezi’nde açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2022 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2022 15:15
Kaynak: İGF Haber
Tekstil sektörü Texhibition’la ihracatta bir üst ligi hedefliyor

İSTANBUL (İGFA) - 2021 yılında 12,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren tekstil sektörünü buluşturan Texhibition İstanbul Kumaş ve Tekstil Aksesuarları Fuarı’nın açılışına Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, Türkiye İhracatçıları Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, İTO Başkanı Şekib Avdagiç ve sektör temsilcileri katıldı.

5 bin metrekare alan üzerinde gerçekleşen fuarda, 3 gün boyunca sürecek B2B görüşmelerinin yanında sürdürülebilirlik ve geleceğin trendleri hakkında tasarım konusunda alanında uzman kişilerle seminerler düzenlenecek.

Açılışta konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, tekstil ve hammaddeleri sektörümüzde dünya içerisindeki ihracat payımızı yüzde 3,1’e çıkararak 5.sıraya ulaştıklarını söyledi. "Gideceğimiz daha çok yol var" diyen Turagay, "15.7 milyar dolarlık yatırım teşvikleriyle bağlanmış yatırımlar var. Bu fuar İstanbul’un bir moda merkezi olabilmesi için çok önemli bir adım. Fuar alanımız Türkiye’mizi tanıtmak için çok önemli fırsatlar sunuyor. Bunu önce birliklerimizce organize edilen moda fuarı ile başladık şimdi de Texhibition ile devam ediyoruz. 25 ülkeden 1000’e yakın katılımcı bekleniyor. Tasarımımızı, modamızı, markamızı bir şekilde daha iyi tanıtmamız gerekiyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda 20 milyar dolarları da göreceğiz. Tekstil hammaddeleri ve konfeksiyon sektörümüz sürdürülebilirlik konusunda oldukça bilinçli. Fuarda da konuyla ilgili birçok seminerler düzenlenecek" diye konuştu.

Kaynak: İGF Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.