SON DAKİKA
Hava Durumu

Hazır betonda Türkiye, Avrupa'nın lideri

Türkiye, hazır beton üretiminde Avrupa’nın lideri konumunu sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2022 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2022 09:45
Kaynak: İGF Haber
Hazır betonda Türkiye, Avrupa'nın lideri

KAYSERİ (İGFA) - Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından Kayseri’de “Beton Teknolojileri ve Doğru Beton Uygulamaları Semineri” düzenlendi.

Seminer kapsamında, THBB Genel Sekreteri İnş. Müh. Reşat Sönmez, “Türkiye’de ve Dünyada Hazır Beton Sektöründeki Son Gelişmeler”; Eski İTÜ İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Taşdemir, “Genel Beton Teknolojisi”, Nuh Naci Yazgan Üniversitesinden Dr. Kamuran Arı, “Özel Betonlar, Üretim Teknikleri ve Kullanım Şartları”, Erciyes Üniversitesinden Prof. Dr. Fatih Altun, “Betonarme Binaların Deprem Davranışında Beton Dayanımının Etkisi”, THBB Fiziksel ve Mekanik Deney Laboratuvarı Müdürü Yük. İnş. Müh. Cenk Kılınç, “Betonda Kalite Denetimi” başlıklı birer sunum gerçekleştirdi. Seminere inşaat mühendisleri, müteahhitler, mimarlar ve beton üreticileri yoğun ilgi gösterdi.

Seminerde konuşan THBB Genel Sekreteri Reşat Sönmez, “Türkiye Hazır beton sektörü, 2020 yılı resmi verilerine göre yıllık 95 milyon metreküpü bulan üretimiyle Avrupa’da birinci sıradadır ve Türkiye ekonomisi ve inşaat sektörü açısından çok önemli bir yerde durmaktadır.” dedi.

 2021 yılı özelinde bilimsel olarak analiz eden Sönmez, “Hazır Beton Sektör Raporu”nu yayımladığını belirterek raporun, Türkiye ekonomisi, inşaat sektörü ve hazır beton sektörüne yönelik detaylı analizler, değerlendirmeler ve projeksiyonlar içerdiğini ifade etti.

Eski İTÜ İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Taşdemir de, beton bileşenleri, betonun üretimi, yerleştirilmesi ve bakımı ve betonun dürabilitesi ile ilgili detaylı bilgiler verdi. Günümüzde inşa edilmekte olan anıtsal yapılar, önemli kamu binaları, yüksek binalar, köprüler ve önemli su yapıları giderek daha yüksek performanslar gerektirdiğini kaydeden Taşdemir, "Büyük yatırımlara mal olan bu yapıların servis ömürleri süresince işlevlerini belirli bir güvenlik içerisinde yerine getirmeleri ancak doğru beton tasarımı, üretimi, uygulaması ve gerektiğinde bakımı ve onarımı ile gerçekleşir” dedi.

Kaynak: İGF Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.