SON DAKİKA
Hava Durumu

En iyi işverenler için geri sayım

Günümüzde çalışanlar açısından organizasyonlarda güvenilirlik, saygı, hakkaniyet, gurur ve takım ruhunun maddi beklentilerin önüne geçtiği görülüyor. Great Place to Work® Enstitüsü, bu değerleri karşılayan ve çalışanlarından geçer not alan şirketlerin yer aldığı 2022 Yılının En İyi İşverenleri Listesi’ni 30 Mart 2022 tarihinde açıklayacak.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2022 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2022 11:30
Kaynak: İGF Haber
En iyi işverenler için geri sayım

İSTANBUL (İGFA) - 1992 yılından bu yana 100 milyonun üzerinde çalışanla anket gerçekleştiren Great Place to Work® Enstitüsü, Türkiye’nin en iyi işverenlerini açıklamaya hazırlanıyor. Yerel ve uluslararası kuruluşların katıldığı Great Place to Work® harika iş yeri sertifikası almaya hak kazanan şirketler içerisinden en iyi sonuçlara sahip şirketler Türkiye’nin En İyi İşverenleri Listesi ile açıklanacak.

“Türkiye'nin En İyi İşverenleri Listesi” sürecine Great Place to Work® sertifikalı şirket havuzunda yer alan şirketler katılıyor ve “Herkes İçin Harika İşyeri” kriterlerinde en iyi performansı gösterenler, “2022 Yılının En İyi İş İşverenleri Listesi”nde yer alıyor.

Great Place To Work® Türkiye Kurucusu ve Genel Müdürü Eyüp Toprak, iş yaşamında yeni çalışma sistemlerine uyum sürecinde çalışan memnuniyetinin organizasyonların stratejilerinde vazgeçilmez ve göz ardı edilemez bir noktaya geldiğini dile getirdi. Pandemi sürecinde dünyanın dört bir yanında yaşanan kapanmaların, işteki sorumlulukların büyük bir bölümünün rahat bir şekilde evden veya herhangi bir lokasyondan yapılabileceğini gösterdiğini söyleyen Toprak, "Bu yeni çalışma sistemi sayesinde artık ülke, bölge veya kıta bağımlılığı ortadan kalktı. Örneğin bugüne kadar fiziki gerçekleşen beyin göçü, artık internet üzerinden sanal olarak gerçekleşir oldu.  Değişen dünyada yatırımcıların da artık ilk baktıkları yer kurum kültürü. Tüm bu ve benzer nedenlerle güvene dayalı işyeri kültürü de her şeyden önemli hale geldi" dedi.



Gerçekleştirilen araştırmalar ve analizler ile pozitif çalışan deneyimine sahip Great Place To Work® sertifikalı şirketlerin, diğer şirketlere göre 3 kat daha fazla finansal performans elde ettiğini tespit ettiklerini belirten Eyüp Toprak, “Bu organizasyonların inovasyon kültürü oluşturmada da daha güçlü olduklarını gördük. Geleceğin dünyasının şekillenmeye başladığı şu günlerde çalışma ve iş modelleri büyük değişim yaşıyor” dedi.

Kaynak: İGF Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.