SON DAKİKA
Hava Durumu

Dolar için Mayıs ayı uyarısı yaptı

Ekonomist-Finans Uzmanı Murat Özsoy, FED’in faiz kararını sıcağı sıcağına yorumladığı açıklamasında ABD Merkez Bankası Başkanı Powell’ın açıklamalarının enflasyonun dinmesi açısından ikna edici bir konuşma yapamadığını öne sürerek, Dolar için Mayıs ayı uyarısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2022 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2022 09:45
Kaynak: İGF Haber
Dolar için Mayıs ayı uyarısı yaptı

İSTANBUL (İGFA) - FED’in faiz kararında ABD Merkez Bankası Başkanı Powell’ın ikna edici bir konuşma yapamadığını öne süren ekonomist Murat Özsoy, 25bps’lik artışın Dolar/TL kurunu şimdilik çok etkilemese de, Mayıs ayında 50bps’lik bir artışın gündeme gelmesiyle kurun kontrol edilemez bir noktaya gelebileceği uyarısında bulundu.

FED, üç yıl sonra ilk kez faiz arttırımına gitse de bu kararın enflasyonun düşeceğine dair katılımcıları ikna etmediğini belirten Özsoy, FED’in kararının Türk ekonomisine etkisini de yorumladı.

"Bizim açımızdan bakıldığında FED kararı ve Powell açıklamaları sonrasında ABD borsa endekslerindeki yükselişler içerde Borsa İstanbul’da da alıcılı ve pozitif bir açılış gündeme getirebilir" diyen Özsoy, "ABD Dolar Endeksinin faiz kararı gelmesi ardından sert yükselişi sonrasındaki yatışması da bu hafta dolar/TL açısından bir risk teşkil etmiyor. Ancak asıl tehlike Mayıs ayından sonra ve yılın ikinci yarısı ile başlayabilir. FED eğer Mayıs ve Haziran toplantılarında 50bps artışa giderse ve o döneme kadar TL’de fiyat istikrarı sağlanamaz ise hem enflasyonu hem de dolar/TL kurunu yılın ikinci yarısında kontrol etmek bugüne kıyasla daha da zorlaştıracak” diye konuştu.

Kaynak: İGF Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.