SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da 22 girişimci kadın gençlerle buluşuyor

BEBKA ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü “2022’de 22 Girişimci Kadın Gençler Buluşması” programıyla önemli bir farkındalığa imza attı. Başarılı girişimcileri kız lise öğrencilerle bir araya getirecek programla bölgede inovatif girişimcilik geliştirilecek.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2022 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2022 11:00
Kaynak: İGF Haber
Bursa'da 22 girişimci kadın gençlerle buluşuyor

BURSA (İGFA) - Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında Bursa İnovasyon Merkezi'nin düzenlediği ‘Tutkusu ile Becerilerini Birleştiren 22 Kadın Girişimci’ sloganıyla “2022’de 22 Girişimci Kadın Gençler Buluşması” etkinliği BEBKA hizmet binasında gerçekleşti.

Etkinlikte lisede eğitim gören kız öğrencilerle girişimci kadınların buluşacağı üç aylık girişimcilik programının tanıtımı gerçekleştirildi.

31 Mayıs’a kadar sürecek çalışma ile genç girişimciliğin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

BEBKA Genel Sekreteri Doç. Dr. M. Zeki Durak, merkez ile Türkiye'de girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve ekosistemi güçlendirmek istediklerini söyledi. Bu kapsamda inovatif düşüncelere açık öğrenci ve öğretmenlerimize proje mentorluğu, girişimci becerileri, dijital tasarım ve kodlama benzeri eğitimler vermeyi planladıklarını kaydeden Durak, "Bu çalışmalarımızla genç yaştan itibaren girişimcilik kültürünü aşılayarak sürdürülebilir ve inovatif bir girişimcilik ekosistemi oluşturmayı, bölgeyi bir çekim merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Arzu Ayyıldız da, bilgi ve becerilerini deneyimlemeleri, toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlenmesi ve ekonomik kalkınmada aktif rol oynamaları çok değerli olduğunu belirterek, girişimci kadınlarla öğrencileri bir araya getirecek başarı hikâyeleri atölyeleri, girişimcilik eğitimleri, saha ziyaretleri ve tasarım yarışmaları düzenleyeceklerini söyledi.

‘POZİTİF AYRIMCILIĞI DESTEKLİYORUZ’

Programa katılan 25 ve 26. dönem Bursa Milletvekili ve Uluslararası Bir Dil Bir Hayat Sosyal Girişimcilik Derneği Başkanı Bennur Karaburun da pozitif ayrımcılığı önemseyen çalışmaların desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.

Birçok farklı sektörden iş kadınları ile 20 okuldan 25 öğretmen ve 100 lise öğrencisinin katılım sağladığı program önümüzdeki dönemde eğitimler ve atölyelerle devam edeceği öğrenildi.

Kaynak: İGF Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.