Kocaeli'de günlerdir sahada olan ekiplere Başkan Büyükakın'dan teşekkür

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2026 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2026 15:05
https://www.marmaratv.com.tr

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, gece boyunca sahada yaptıkları incelemelerin ardından AFAD Kriz Masası’nda değerlendirmelerde bulundu. Başkan Büyükakın, büyük bir özveri ile sahada mücadele veren ekiplere yürekten teşekkür ettiğini belirtti.

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli günlerdir şiddetli yağışın etkisi altında kaldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarıları ile günler öncesinden tüm önlemlerini alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve AFAD ekipleri, yağışların hayatı olumsuz etkilememesi için büyük bir mücadele verdi. Kocaeli Valisi İlhami Aktaş ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da bu süreçte sahada olarak ekiplerle bir araya geldi, alınan önlemleri ve yapılan çalışmaları yerinde inceledi. İlk olarak Kartepe ve Başiskele’de şiddetli yağışın etkilediği bölgeleri gezen Vali Aktaş ve Başkan Büyükakın, son akşam da Kandıra Kumcağız’da ekiplerin çalışmalarını inceledi ve ardından İSU SCADA Kontrol Merkezi’ni ziyaret etti.

SON TOPLANTI KRİZ MASASI’NDA

Vali Aktaş ve Başkan Büyükakın, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gece boyunca sahada olduklarını vurgulayan Başkan Büyükakın, 7/24 esasına göre çalışan tüm ekiplere teşekkür etti. Başkan Büyükakın, “Yoğun yağışın olası olumsuz etkilerine karşı çalışmalarımızı şehir genelinde aralıksız sürdürüyoruz. Bu süreçte büyük bir özveriyle görev yapan tüm ekiplerimize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.