SON DAKİKA
Hava Durumu

ÜNİPERSEN, 'işçi memurun amiri olamaz' davasını kazandı

ÜNİPERSEN, 'işçi memurun amiri olamaz' davasını kazandı

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2025 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2025 14:25
Kaynak: İGF Haber
ÜNİPERSEN, 'işçi memurun amiri olamaz' davasını kazandı

Sakarya Üniversitesi’nde açılan davada mahkeme, işçi memurun amir olamayacağına hükmederek görevlendirmeyi iptal etti; sendika, üniversitelere mevzuata uygun davranma çağrısı yaptı.

ANKARA (İGFA) - Üniversite İdari Personel Sendikası (ÜNİPERSEN), “İşçi memurun memurun amiri olamayacağı” yönündeki uyarılarını kurumlara iletti. Düzeltme yapılmaması üzerine sendika, Sakarya Üniversitesi’nde dava açtı. Mahkeme, sendikanın talebini haklı bularak söz konusu görevlendirmeyi iptal etti.

Sendika Genel Başkanı İbrahim Güzel, karara ilişkin yaptığı açıklamada, “Mevzuata aykırı ve memurun doğrudan ilgilendiği tüm işlemleri takip ediyor, eylemsel ve hukuksal mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

Güzel ayrıca rektörlere, işçi amir uygulamaları, lojman dağıtımı, maaş promosyonları ve görevde yükselme süreçlerinde yalnızca mevzuatın esas alınması çağrısında bulundu.

Genel Başkan Güzel, “Ben yaptım oldu mantığı ile kaybedilen her dava, dosya masrafı ve vekalet ücreti ile birlikte kamuya ciddi maddi külfet çıkarmaktadır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İGF Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.