SON DAKİKA
Hava Durumu

Mola Evi ile özel çocuklar Büyükşehir’e emanet

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Engelliler Şube Müdürlüğü tarafından 2 yıl önce hizmete açılan, özel gereksinimli bireylerin 1 günlüğüne bakımını üstlendiği Mola Evi sayesinde, anne-babalar kendilerine zaman ayırabiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2022 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2022 17:39
Kaynak: İGF Haber
Mola Evi ile özel çocuklar Büyükşehir’e emanet

MERSİN (İGFA) - Mola Evi’ne 5 yaşın üzerinde, öz bakım becerilerini tamamlamış bireylerin kabul edildiğini söyleyen Mola Evi öğretmenlerinden Fatma Esra Özdal, “Her gün farklı öğrenci grupları ile bir araya geliyoruz. Çocuklarımızı evlerinden servis ile alıyoruz. Onların bireysel ilgilerine, gereksinimlerine dayalı çalışmalar yapıyoruz. Onları sosyalleştirmek, ayrıca akademik ve zihinsel, bireysel becerilerine katkıda bulunmak amacıyla bu çalışmaları yapıyoruz. Öğle arasında Aşhane’den gelen yemeği öğrencilerimize sunuyoruz” dedi.

“Aileler uygulamadan çok memnun”

Ailelerin kendileri de rahat vakit geçirebildikleri için, uygulamadan çok memnun olduklarını söyleyen Özdal, “En önemlisi ailelerin kafası rahat oluyor. Çocuklarının emin ellerde olduklarını biliyorlar. Kendileri ekstradan böyle bir etkinlik isteseler maliyeti yüksek. Çocuklar burada sosyalleşiyorlar. Pikniklerimiz oluyor, gezilerimiz oluyor. Burada veli ve öğrenci kaynaşmasını da sağlıyoruz. Hem eğitim hem sağlıkta karşılaştıkları sorunlar anlamında, bilgi alışverişinde bulunuyorlar. Bu da onları çok mutlu ediyor” diye konuştu.

“Asıl amacımız, bireylerin ailelerine mola verdirmek”

Mola Evi’nin asıl amacının velilere mola verdirmek olduğunu kaydeden Özdal, “Çünkü onlar kendileri deşarj olacak ki, deşarj olduktan sonra evde çocuklarına daha iyi davranacaklar. Önemli olan çocuklarınızı kendinizden bağımsız olarak bırakın, deşarj olun ve aklınız başka yerde kalmasın” şeklinde konuştu. Özdal açıklamasının sonunda, Mola Evi’nden faydalanmak isteyen ebeveynlerin, Engelliler Şube Müdürlüğü’ne gerek telefonla, gerekse doğrudan gelerek başvuruda bulunabileceklerini söyledi.

Kaynak: İGF Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.