Mardin'de sofraların vazgeçilmez lezzeti babaganuç hazırlığına başlayan kadınlar, 47 dereceyi bulan sıcaklarda ateşte patlıcan közlüyor.
Haber Giriş Tarihi: 17.08.2024 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2024 11:40
Kaynak:
İGF Haber
Şehmus EDİS / MARDİN (İGFA) - Tarihi ve kültürel yanı sıra Zengin ve yöresel mutfağıyla bilinen Mardin'de kış sezonuna hazırlık için taşlardan oluşturulan mangal ateşi ‘babaganuç’ için yanmaya başladı. 7 bin yıllık tarihi geçmişi ve farklı kültürleri ile ön plana çıkan Mardin Gastronomi mutfağı ile kendine ait özel bir yeri olan babaganuç, herkes tarafından kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak biliniyor.
Mardinli kadınlar , Ağustos ayından itibaren özellikle babaganuç için sebzelerin yoğun yetiştiği yaz mevsiminde Mardin'de evlerinin önü park, bahçe, ve açık alanlarda yakılan mangal ateşinde gün boyu patlıcan közlüyor. Yakılan mangal ateşleri, babaganuç severler için harın harıl alev alıyor.
MARDİNLİ KADINLARIN KIŞLIK MESAİSİ BAŞLADI
Her yıl Ağustos ayının ortalarında kışlık yiyecekleri hazırlamak için mesaiye başladıklarını belirten Gülcan Yılmaz, mahalle kadınları ile birlikte kışlık babagannuclari hazırlamak için kolları sıvadıkarını söyledi.
Kurduğumuz mangal ateşinde gün boyu patlıcan közlediklerini belirten Yılmaz" Her ev için ortalama 20 kg patlıcan kozluyoruz.mahalle kadınları ile bir araya geliyoruz.Aksama kadar patlıcan kozluyoruz. Hava sıcak ama mecburen katlaniyoruz. Çünkü babaganucu çok seviyoruz"dedi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Mardin'de ‘babaganuç’ mesaisi başladı
Mardin'de sofraların vazgeçilmez lezzeti babaganuç hazırlığına başlayan kadınlar, 47 dereceyi bulan sıcaklarda ateşte patlıcan közlüyor.
Şehmus EDİS / MARDİN (İGFA) - Tarihi ve kültürel yanı sıra Zengin ve yöresel mutfağıyla bilinen Mardin'de kış sezonuna hazırlık için taşlardan oluşturulan mangal ateşi ‘babaganuç’ için yanmaya başladı. 7 bin yıllık tarihi geçmişi ve farklı kültürleri ile ön plana çıkan Mardin Gastronomi mutfağı ile kendine ait özel bir yeri olan babaganuç, herkes tarafından kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak biliniyor.
Mardinli kadınlar , Ağustos ayından itibaren özellikle babaganuç için sebzelerin yoğun yetiştiği yaz mevsiminde Mardin'de evlerinin önü park, bahçe, ve açık alanlarda yakılan mangal ateşinde gün boyu patlıcan közlüyor. Yakılan mangal ateşleri, babaganuç severler için harın harıl alev alıyor.
MARDİNLİ KADINLARIN KIŞLIK MESAİSİ BAŞLADI
Her yıl Ağustos ayının ortalarında kışlık yiyecekleri hazırlamak için mesaiye başladıklarını belirten Gülcan Yılmaz, mahalle kadınları ile birlikte kışlık babagannuclari hazırlamak için kolları sıvadıkarını söyledi.
Kurduğumuz mangal ateşinde gün boyu patlıcan közlediklerini belirten Yılmaz" Her ev için ortalama 20 kg patlıcan kozluyoruz.mahalle kadınları ile bir araya geliyoruz.Aksama kadar patlıcan kozluyoruz. Hava sıcak ama mecburen katlaniyoruz. Çünkü babaganucu çok seviyoruz"dedi.
Kaynak: İGF Haber
Son Haberler
Makarna fabrikasındaki patlama neden oldu? Un patlamaları büyük çaplı patlamaya neden olabiliyor!
Düzce'de jandarma şok uygulaması yaptı
Ormanya’da üretilen Kızıl Geyikler doğaya salınacak
İsrail'in sıradaki hedefi Lübnan
Asgari ücret tahminleri çalışanları hayal kırıklığına uğrattı
Aile ve Gençlik Fonu için başvurulara Osmaniye de eklendi
Unutulmaya yüz tutmuş meslek: Arzuhalcilik
Körfez’de drift nefes kesti
Samsun-Kırıkkale hızlı tren hattına start 2025'te
Bakan Tekin'den Erzurum temasları
İnegöl Fatih Mahallesinde yeni yollara sathi kaplama yapılıyor
Nilüfer Belediyesi çalışanları filede buluştu
Sakarya'nın hafızası AKM eski günlerine dönüyor
Bursa’nın ipek halıları dünya çapında tanınıyor
İnegöl Kafkasspor'dan Bursaspor'a ziyaret