Göbeklitepe ekmeği Sorgül buğdayı ile hazırlanıyor
Göbeklitepe ekmeği Sorgül buğdayı ile hazırlanıyor
Puratos, Dünya Ekmek Günü’nde Anadolu’nun bereketli topraklarında yetişen yadigâr Sorgül buğdayı ile hazırlanan Ekşi Mayalı Göbeklitepe Ekmeği ile binlerce yıllık ekşi maya geleneğini sofralara taşıyor.
Haber Giriş Tarihi: 15.10.2024 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2024 10:04
Kaynak:
İGF Haber
İSTANBUL (İGFA) - Göbeklitepe Ekmeği’nin kalbinde yer alan Sorgül buğdayı, Mezopotamya’nın bereketli topraklarında yetişen ve binlerce yıllık bir geçmişe sahip nadide bir buğday türü. Puratos’un Sapore Sorgül ekşi mayasıyla birleşen bu değerli buğday, ekmeğe benzersiz bir lezzet ve uzun süre dayanıklılık kazandırıyor. Sorgül buğdayı, Mardin Ovası’nın zengin topraklarında yetişiyor ve Puratos’un modern ekşi maya teknolojisiyle harmanlanarak hem geleneksel hem de yenilikçi bir ürüne dönüşüyor.
Yüzyıllar boyunca orijinal yapısını koruyarak günümüze ulaşan yerel tohumlardan elde edilen buğdayları “yadigâr buğday” olarak adlandırdıklarını belirten Puratos Türkiye Genel Müdürü Bora Akın, “Sorgül buğdayı, Anadolu'nun zengin geçmişini simgeleyen yadigâr bir buğday. Puratos olarak, bu buğdayın tarihsel değerini modern ekşi maya tekniklerimizle birleştirerek, Göbeklitepe Ekmeği ile bir anlamda tarihe saygı duruşunda bulunuyoruz. Ekmeğin geleceği geçmişinde saklıdır diyerek hem geçmişten bir değeri koruyor hem de buğdayın gelecekteki rolünü biliyor ve yeniden tanımlıyoruz.” dedi.
Göbeklitepe Ekmeği’nin sadece bir ekmek olmadığını, binlerce yıllık bir mirasın modern sofralara taşındığını ifade eden Akın, “Puratos olarak biz de, yadigâr Sorgül buğdayından yaptığımız Sapore Sorgül ekşi mayasıyla ekşi mayalı Göbeklitepe Ekmeği’ni hayata geçirdik. Umarız, sadece Sorgül buğdayının değil diğer lezzet yadigârlarımızın değeri daha çok bilinir ve bu yadigârlar uzun yıllar yaşatılır.” dedi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Göbeklitepe ekmeği Sorgül buğdayı ile hazırlanıyor
Puratos, Dünya Ekmek Günü’nde Anadolu’nun bereketli topraklarında yetişen yadigâr Sorgül buğdayı ile hazırlanan Ekşi Mayalı Göbeklitepe Ekmeği ile binlerce yıllık ekşi maya geleneğini sofralara taşıyor.
İSTANBUL (İGFA) - Göbeklitepe Ekmeği’nin kalbinde yer alan Sorgül buğdayı, Mezopotamya’nın bereketli topraklarında yetişen ve binlerce yıllık bir geçmişe sahip nadide bir buğday türü. Puratos’un Sapore Sorgül ekşi mayasıyla birleşen bu değerli buğday, ekmeğe benzersiz bir lezzet ve uzun süre dayanıklılık kazandırıyor. Sorgül buğdayı, Mardin Ovası’nın zengin topraklarında yetişiyor ve Puratos’un modern ekşi maya teknolojisiyle harmanlanarak hem geleneksel hem de yenilikçi bir ürüne dönüşüyor.
Yüzyıllar boyunca orijinal yapısını koruyarak günümüze ulaşan yerel tohumlardan elde edilen buğdayları “yadigâr buğday” olarak adlandırdıklarını belirten Puratos Türkiye Genel Müdürü Bora Akın, “Sorgül buğdayı, Anadolu'nun zengin geçmişini simgeleyen yadigâr bir buğday. Puratos olarak, bu buğdayın tarihsel değerini modern ekşi maya tekniklerimizle birleştirerek, Göbeklitepe Ekmeği ile bir anlamda tarihe saygı duruşunda bulunuyoruz. Ekmeğin geleceği geçmişinde saklıdır diyerek hem geçmişten bir değeri koruyor hem de buğdayın gelecekteki rolünü biliyor ve yeniden tanımlıyoruz.” dedi.
Göbeklitepe Ekmeği’nin sadece bir ekmek olmadığını, binlerce yıllık bir mirasın modern sofralara taşındığını ifade eden Akın, “Puratos olarak biz de, yadigâr Sorgül buğdayından yaptığımız Sapore Sorgül ekşi mayasıyla ekşi mayalı Göbeklitepe Ekmeği’ni hayata geçirdik. Umarız, sadece Sorgül buğdayının değil diğer lezzet yadigârlarımızın değeri daha çok bilinir ve bu yadigârlar uzun yıllar yaşatılır.” dedi.
Kaynak: İGF Haber
Son Haberler
Alemdar: 'İnşa edilecek yeni ve güçlü Sakarya’da gençlerimiz kendi hikâyesini yazacak'
İstanbul Tuzla'daki otoparkta çocuğa yumruklu saldırıya tutuklama!
Turist Rehberliği Yönetmeliği'nde kapsamlı değişiklik
İstanbul Şile’deki 5 kaçak yapı kaldırdı
RUMELİSİAD’dan tarihe ışık tutan anlamlı sergi
Bursa'da fidanlar ormana, organlar hayata dönüştü
Dilderesi ıslah projesi hızla başladı
CHP Altınordu İlçe Başkanı Gürsoy: "El birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz"
Başkan Çiftçi vatandaşlarla sabah yürüyüşünde
Bursa İnegöl'de 'En Büyük Haber' ilk gösteriminde
Bakırköy’de Lösemiye farkındalık etkinliği
İstanbul'un barajları alarm veriyor!
Dünya turizm fuarına Bursa katkısı
Türkiye İMSAD'dan 'dirençli kentler' vurgusu
Şile Belediye Başkanı'na eski başkandan 'ağabey' tavsiyesi... Bu makamlar gelip geçici