Bursa’nın sanat ve mesleki eğitim alanında en önemli markası olan BUSMEK, mutfaktaki yeteneklerini geliştirmek ve yeni lezzetler keşfetmek isteyenleri, aşçılık ve pastacılık atölyelerinde buluşturdu. Yeni Karaman Kurs Merkezi’nin yenilenen mutfağında yapılan atölyelere katılan kursiyerler, lezzet yolculuğunun püf noktalarını öğrendi.
Haber Giriş Tarihi: 11.11.2023 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2023 13:03
Kaynak:
İGF Haber
BURSA (İGFA) - Bursa’da hizmetleriyle adeta bir halk üniversitesine dönüşen Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK), anaokulundan başlayarak hayat boyu öğrenme felsefesi ile toplumun tüm kesimlerini kucaklamaya devam ediyor. Planlı eğitimlerin yanında düzenlendiği atölye çalışmalarıyla da vatandaşlara yeni ufuklar açan BUSMEK, yoğun ilgi gören yemek ve pasta alanlarındaki branşların eğitiminin verildiği Yeni Karaman Kurs Merkezi’nin mutfağını sil baştan yeniledi. Daha profesyonel hale gelen mutfaktaki eğitimler, aşçılık ve pastacılık alanındaki atölye çalışmalarıyla başladı.
Aşçılık ve Pastacılık olarak ikiye ayrılan atölye çalışmalarında, birçok farklı branşta birer günlük eğitimler gerçekleştirildi. Aşçılık sınıflarında; Pratik Pizza Yapımı, Gaziantep Mutfağı, Taze Makarna Yapımı, Bursa Mutfağı, Suşi Yapımı, Zeytinyağlılar ve Mezeler, Bursa Sokak Lezzetleri başlıkları işlendi. Pastacılık sınıfında ise; Yaş Pasta Yapımı, Sütlü Tatlılar, Fransız Tatlılar, Çikolata Butiği ve Popüler Kurabiyeler ile mutfakta hünerler sergilendi ve püf noktaları öğrenildi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Marmara TV
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
BUSMEK’te lezzet buluşması
Bursa’nın sanat ve mesleki eğitim alanında en önemli markası olan BUSMEK, mutfaktaki yeteneklerini geliştirmek ve yeni lezzetler keşfetmek isteyenleri, aşçılık ve pastacılık atölyelerinde buluşturdu. Yeni Karaman Kurs Merkezi’nin yenilenen mutfağında yapılan atölyelere katılan kursiyerler, lezzet yolculuğunun püf noktalarını öğrendi.
BURSA (İGFA) - Bursa’da hizmetleriyle adeta bir halk üniversitesine dönüşen Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK), anaokulundan başlayarak hayat boyu öğrenme felsefesi ile toplumun tüm kesimlerini kucaklamaya devam ediyor. Planlı eğitimlerin yanında düzenlendiği atölye çalışmalarıyla da vatandaşlara yeni ufuklar açan BUSMEK, yoğun ilgi gören yemek ve pasta alanlarındaki branşların eğitiminin verildiği Yeni Karaman Kurs Merkezi’nin mutfağını sil baştan yeniledi. Daha profesyonel hale gelen mutfaktaki eğitimler, aşçılık ve pastacılık alanındaki atölye çalışmalarıyla başladı.
Aşçılık ve Pastacılık olarak ikiye ayrılan atölye çalışmalarında, birçok farklı branşta birer günlük eğitimler gerçekleştirildi. Aşçılık sınıflarında; Pratik Pizza Yapımı, Gaziantep Mutfağı, Taze Makarna Yapımı, Bursa Mutfağı, Suşi Yapımı, Zeytinyağlılar ve Mezeler, Bursa Sokak Lezzetleri başlıkları işlendi. Pastacılık sınıfında ise; Yaş Pasta Yapımı, Sütlü Tatlılar, Fransız Tatlılar, Çikolata Butiği ve Popüler Kurabiyeler ile mutfakta hünerler sergilendi ve püf noktaları öğrenildi.
Kaynak: İGF Haber
Son Haberler
6. İdil Biret Müzik Festivali Bodrum’da başladı
Antalya'da Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi açık kalacak
Kocaeli'nin 'mavi' plajlarında huzur ve güven
ADARAY'a yoğun ilgi
Sakarya'da nefes kesen şampiyona; Genç pedallar zirve için yarıştı
Güneysınır’da kekik hasadı: Kuraklığa dirençli tarımda yeni dönem
Bursa Osmangazi'de Panayır ve Geçit’te festival havası
TÜBİTAK SAGE’nin 'GÖKÇE'si AKINCI SİHA’dan başarıyla ateşlendi
Keşan Yayla Sahili’nde 10 gündür su kesintisi isyan ettirdi!
İzmir Bornova'da asfalt ve beton seferberliği
RUMELİSİAD'ın geleneksel aşuresine büyük ilgi
Başkan Vekili Abiş’ten KO-MEK yaz kurslarına ziyaret
Milas kırsalındaki 80 milyonluk yol yatırımı tamamlandı
Muğla Fethiye’de makine arızası yapan tekne kurtarıldı
Bursa Yıldırım'da mütefekkir Nurettin Topçu'ya vefa