SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da Mudanya Ayazma sahilinden 'yıkıma karşı' durdular

Bursa'nın Mudanya ilçesinde 1990'lı yıllardan bu yana plansız bir şekilde yapılaşmanın sürdüğü kırsaldaki Mesudiye, Eğerce, Söğütpınar sahillerinde, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı olduğu tespit edilen binaların yıkımları ile ilgili vatandaşların 1,5 haftadır sürdürdüğü eylemler bugün de devam etti.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2022 20:00
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2022 20:00
Kaynak: İGF Haber
Bursa'da Mudanya Ayazma sahilinden 'yıkıma karşı' durdular

BURSA (İGFA) - Mudanya'nın Mesudiye Mahallesi Ayazma sahilinde vatandaşlar, kitlesel olarak gerçekleştirdikleri yürüyüşle seslerini genel ve yerel idareye duyurmaya çalıştı.

Hafta sonu dolayısıyla çoluk-çocuk ailece katıldıkları pankartlı yürüyüşte mağdurlar, ellerinde Türk bayrakları ile birlikte yıkımı yapılan binanın önünde dakikalarca 'yıkıma hayır' sloganları attı.

Yıkım yerine çözüm istediklerinin bir kez daha yüksek sesle ifade eden mağdurlar, "Yıkan yıkılar, çözen kalır. O nedenle biz yıkım değil, barış istiyoruz" diyerek alkış ve ıslıklarla durumu protesto ettiler.

Devletten yapı kayıt belgeleri iptal olanlar için yıl sonuna kadar süre verilmesini beklediklerini ifade eden mağdurlar, hukuki süreçler devam ederken yerel yönetimce kararı alınan yıkımların askıya alınmasını ve yeniden gözden geçirilmesi taleplerini bir kez daha yineledi. 

Görüşlerini dile getiren mağdurlar, şehitler anısına saygı duruşu sonrasında hep birlikte İstiklal Marşı okuyarak eylemlerini noktaladı.

Kaynak: İGF Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.