Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin parklara ve kaldırımlara diktiği turunç ağaçları, kadın kooperatiflerinin emeğiyle Antalya’nın tescilli lezzeti turunç reçeline dönüştü. Hazırlanan reçeller, belediyenin aşevi aracılığıyla ihtiyaç sahibi evlere ulaştırıldı.
ANTALYA (İGFA) - Yaklaşık 10 yıl önce Antalya Muratpaşa Belediyesi, Ermenek Mahallesi’nde 12 dönümlük alanda turunç fidanı üretimine başladı. Antalya genelinde yapılan taramalarla en iyi meyveler belirlendi ve bu meyvelerden alınan tohumlarla 2015 yılında ilk fidanlar yetiştirildi. Bugün, belediyenin diktiği 20 bini aşkın turunç ağacı, sokaklardan parklara kadar her yerde meyve veriyor.
2021’de ilk meyvelerini veren ağaçlar, Muratpaşa sakinlerinin yanı sıra kadın kooperatiflerini de harekete geçirdi. Kadınlar, belediyenin parklarından toplanan turunçları büyük bir özenle işleyerek reçel haline getirdi.
Toplanan yüzlerce kasa turunç önce yıkandı, ardından kabukları rendelenip ince dilimler halinde doğrandı. Kabukların beyaz kısımları titizlikle temizlendikten sonra acılığını gidermek için bir hafta boyunca suda bekletildi ve her gün suyu değiştirildi. İpe dizilerek şekillendirilen turunç kabukları, kaynatılıp şeker ve limon suyuyla kıvam alması sağlanarak reçele dönüştürüldü.
Kadın kooperatiflerinin yoğun mesaisiyle hazırlanan turunç reçelleri, belediyenin aşevine teslim edildi. Aşevi, her gün sıcak yemek ulaştırdığı evlere turunç reçellerini de ulaştırarak dayanışma ve emeği sofralara taşıdı.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Antalya Muratpaşa'dan turunç reçeli
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin parklara ve kaldırımlara diktiği turunç ağaçları, kadın kooperatiflerinin emeğiyle Antalya’nın tescilli lezzeti turunç reçeline dönüştü. Hazırlanan reçeller, belediyenin aşevi aracılığıyla ihtiyaç sahibi evlere ulaştırıldı.
ANTALYA (İGFA) - Yaklaşık 10 yıl önce Antalya Muratpaşa Belediyesi, Ermenek Mahallesi’nde 12 dönümlük alanda turunç fidanı üretimine başladı. Antalya genelinde yapılan taramalarla en iyi meyveler belirlendi ve bu meyvelerden alınan tohumlarla 2015 yılında ilk fidanlar yetiştirildi. Bugün, belediyenin diktiği 20 bini aşkın turunç ağacı, sokaklardan parklara kadar her yerde meyve veriyor.
2021’de ilk meyvelerini veren ağaçlar, Muratpaşa sakinlerinin yanı sıra kadın kooperatiflerini de harekete geçirdi. Kadınlar, belediyenin parklarından toplanan turunçları büyük bir özenle işleyerek reçel haline getirdi.
Toplanan yüzlerce kasa turunç önce yıkandı, ardından kabukları rendelenip ince dilimler halinde doğrandı. Kabukların beyaz kısımları titizlikle temizlendikten sonra acılığını gidermek için bir hafta boyunca suda bekletildi ve her gün suyu değiştirildi. İpe dizilerek şekillendirilen turunç kabukları, kaynatılıp şeker ve limon suyuyla kıvam alması sağlanarak reçele dönüştürüldü.
Kadın kooperatiflerinin yoğun mesaisiyle hazırlanan turunç reçelleri, belediyenin aşevine teslim edildi. Aşevi, her gün sıcak yemek ulaştırdığı evlere turunç reçellerini de ulaştırarak dayanışma ve emeği sofralara taşıdı.
Kaynak: İGF Haber
Son Haberler
HİSAR-O'dan seri atışta tam isabet!
Muğla’nın tohumları Türkiye’nin topraklarıyla buluşuyor
Sömestrda çocuklara güvenli ve eğitici bir keşif imkanı
Popüler kore dizileri korece özel derse talebi yüzde 126 artırdı
Sosyal medyadan sonra sahaları da güzelleştirdi
HAK-İş Mardin'den 'vergi reformu' mesajı verdi
İYİ Partili Milletvekili Türkoğlu, 'Vakıf' kiralarını sordu
Müjdehan öğretmen 'Eğitimin Yıldızı' oldu
'E-Skuter'lere yerlilik şartı!
Doç. Dr. Arslan: Gazze’nin yeniden inşa süreci yıllar sürebilir
Bursa’da yeni deneyim mağazası açıldı!
Geleceğe Adımlar Derneği 5. yılını kutladı
Bakan Tunç: Yargıya tehditkâr açıklamalar kabul edilemez
Türk Prysmian Kablo ve LÖSEV farkındalık için el ele verdi
Özel okullara 'fahiş fiyat' soruşturması