CHP 74 İl başkanından ortak açıklama

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2026 18:31
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2026 18:31
https://www.marmaratv.com.tr

CHP'nin 74 il başkanı, partideki tartışmalar ve gerilime ilişkin ortak bir açıklama yayınladı. İl başkanları, kurultayın bir an önce toplanması gerektiğini vurgulayarak CHP’nin iktidar yürüyüşünü hızlandırma çağrısında bulundu.

ANKARA (İGFA) - CHP’nin 74 il başkanı, Türkiye’nin mevcut siyasi koşullarında zaman kaybedemeyeceğini belirterek, partideki tartışmalara son verilmesi ve kurultayın bir an önce yapılması gerektiğini açıkladı.

Ortak açıklamada, partinin Atatürk’ün emaneti ve Cumhuriyet’in kurucu partisi olduğuna dikkat çekilerek, AKP iktidarının siyasi çıkarları uğruna CHP’yi felç etmeye çalıştığı vurgulandı. İl başkanları, “Partimizde bir ikilik, çekişme ve kavga yoktur. Mesele memleketimizdir, milletimizin iradesidir” ifadelerini kullandı.

Açıklamada, CHP kurultayının 25 Temmuz 2026’dan önce yapılmasının önemine işaret edilerek, parti içi meşru rekabetin ve demokratik iradenin önemi vurgulandı.

"CHP’de egemenlik kayıtsız şartsız örgüttedir" denilen açıklamada, "Seçilmiş Genel Başkan Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı Adayı ise milletin oylarıyla seçilen Ekrem İmamoğlu’dur. 81 ilde örgütler kurultaya ve iktidara hazırdır. 2 milyon üyenin iradesi, CHP’yi içinde bulunduğu cendereden çıkaracak ve iktidar yürüyüşünü tüm gücüyle sürdürecektir" ifadelerine vurgu yaptı.