SON DAKİKA
Hava Durumu

Kütahya'da kadın seslerinden Kadınlar Günü'ne özel konser

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Kütahya Belediyesi Bergüzar Kadın Sesleri Türk Halk Müziği Topluluğu konser verdi. Konserde Kütahya Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu okuduğu kadın şiirleri ile geceye renk kattı.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2022 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2022 12:00
Kaynak: İGF Haber
Kütahya'da kadın seslerinden Kadınlar Günü'ne özel konser

KÜTAHYA (İGFA)- 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Kütahya Belediyesi bünyesinde oluşturulan Bergüzar Kadın Sesleri Türk Halk Müziği Topluluğu ilk konserini Hezar Dinari Kültür Merkezinde verdi.

“Peygamber efendimizin ‘Cennet, anaların ayağı altındadır’ hadisi şerifinden de yola çıkarak, genelde tüm Dünya kadınlarının, özelde ise cefakâr, vefakâr Anadolu kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutlar, sağlık ve esenlikler dilerim” sözleri ile konuşmasında başlayan Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı; “Geçtiğimiz yıl Ahmet Yakupoğlu Kültür ve Sanat Yılı olarak adlandırmış olduğumuz etkinliklerimizin bu yıl ki isminin, Büyük Zaferin 100. Yılı olması münasebeti ile “100.Yıl Kültür Etkinlikleri” olarak değerlendirilmesi uygun görülmüştür. Bu vesile ile Büyük zaferin 100. Yılı kapsamında Kütahya halkımızın birbirinden önemli ve anlamlı etkinliklerle buluşturma çabası içerisindeyiz. Bu kapsamda, belediyemiz bünyesinde bir T.H.M. Topluluğu, T.S.M. Topluluğu, Halk Oyunları Topluluğu, Tiyatro Topluluğu ve Mehteran Takımımızı oluşturarak, bu toplulukları kurumsal bir yapıya kavuşturduktan sonra bir ‘Kültür Sanat Akademisi’ çatısı altında toplayacağız. Ülkemizin her köşesinde ve umuyoruz ki birçok uluslararası etkinlikte Kütahya’mızı temsil edecek bir çalışmayı ortaya koyma çabası içerisine girmiş bulunmaktayız” dedi.

Başkan Vekili Damcı konuşmasında ilk kez vatandaşlarla buluşan Kadın Sesleri Topluluğuna ve geceye kadın şiirleri ile renk katan şairleri tebrik ederek, sözlerini Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ey Kahraman Türk Kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükseltilmeye layıksın’ sözü ile bitirdi.

Gece, Kütahya Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu şairlerinin okuduğu kadın şiirleri ile başladı. Şairlerin okuduğu şiirlerin ardından sahne alan Bergüzar Kadın Sesleri Türk Halk Müziği Topluluğu seslendirdikleri birbirinden güzel Türk Halk Müziği eserleri ile geceye katılım sağlayanlara unutulmaz bir program sundular.

Kaynak: İGF Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.